Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Simpele zege RBC bij SVC

Gepost door:Remy // 2014-11-09 00:00:00 // 2846 keer bekeken

RBC heeft zondagmiddag na een eenzijdige wedstrijd in Standdaarbuiten drie punten kunnen bijschrijven. Bij SVC, op het veld waar de Roosendalers twee seizoenen geleden kampioen werden in de vijfde klasse, werd het 0-4. Mooie bijkomstigheid is dat RBC de koppositie herovert, aangezien Steenbergen op 2-2 bleef steken tegen NSV. Net als Steenbergen heeft RBC nu twintig punten, maar de ploeg van Erwin van der Woerdt heeft wel een beter doelsaldo.

De uit Australi teruggekeerde Remko van der Kruyssen begon direct weer in de basis bij RBC. De lichtgeblesseerde Nicky Vromans nam uit voorzorg plaats op de bank, evenals Mo el Moussaoui en Mo Boulahyan, die beiden deze week ziek zijn geweest.

RBC had direct de overhand en kreeg al snel een vrije trap op een mooie positie, maar deze werd naast geschoten door Gino Pieter. Kort daarna viel een speler van SVC uit met een op het oog ernstige blessure. Zonder een tegenstander in de buurt blesseerde hij zich en er moest een brancard aan te pas komen om de onfortuinlijke SVCer af te voeren. Hoewel de bezoekers de dienst uitmaakten werden weinig opgelegde kansen uitgespeeld. SVC beperkte zich tot tegenhouden, op wat lange halen naar voren na. De defensie van de Roosendalers had de zaken weer goed op orde, maar het tempo lag bij RBC te laag om de verdediging van de thuisploeg op een hoop te spelen. De oranje-witten wisten wel bijna te profiteren van een slechte uittrap van de SVC-doelman. Anouar el Khassim pikte de bal op en snelde richting het doel, maar slaagde er niet in deze kans te verzilveren.

Enkele minuten voor de rust werd dan toch de score geopend. Pieter, die uitstekend verdedigde maar zich ook in aanvallend opzicht liet gelden, haalde van afstand uit en zijn schot viel via een tegenstander in het doel.

RBC startte de tweede helft met El Moussaoui in de plaats van El Khassim. Al vrij rap kregen de bezoekers een strafschop toegekend na hands in het zestienmetergebied. Van der Kruyssen knalde onberispelijk raak, waarmee de wedstrijd was gespeeld. RBC liet vervolgens beter spel zien en creerde enkele aardige kansen. Captain Lars de Voogd trof met een schitterend afstandsschot de lat, terwijl aan de overkant bij een spaarzame uitval van SVC eveneens de lat een doelpunt in de weg stond.

Het team van Erwin van der Woerdt kon goede zaken doen met het oog op het doelsaldo, waar het ten dele in slaagde. De 0-3 werd binnengelopen door Mike Alderson, uit een hoekschop op maat van Redouane el Allaoui. Bij RBC kwam Vromans nog binnen de lijnen voor het laatste kwart van de wedstrijd. Hij verving Van der Kruyssen, waardoor Skender Memisi terugkeerde naar zijn gebruikelijke positie rechts op het middenveld. De jeugdige linksback liet zich meteen weer zien met enkele dribbels, maar wist zijn rentree niet op te leuken met een goal. Een schot van Vromans ging hoog over.

RBCs vierde treffer was de mooiste van de dag. El Moussaoui zocht en vond met een hoge bal vanaf de linkerflank Memisi, die de bal een keer liet stuiten en daarna vanaf de punt van het strafschopgebied uithaalde. Zijn schot ging buiten het bereik van de doelman via de binnenkant van de verre paal tegen de touwen.

De thuisploeg moest daarna vanwege een rode kaart verder met tien man, waardoor er nog meer ruimte ontstond voor RBC. Hoewel er nog wel mooie aanvallen werden opgezet werd er niet meer gescoord. Zo gleed Alderson een afgemeten voorzet van Pieter net langs de verkeerde kant van de paal.

SVC - RBC 0-4 (0-1)

0-1 Gino Pieter
0-2 Remko van der Kruyssen (strafschop)
0-3 Mike Alderson
0-4 Skender Memisi

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Roy van Oeveren, Danny Mathijssen; Remko van der Kruyssen (Nicky Vromans), Lars de Voogd (c), Redouane el Allaoui, Skender Memisi; Anouar el Khassim (Mo el Moussaoui), Andrej Numanovic en Mike Alderson.

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys - METO 0-6
Nieuw Borgvliet - ODIO 3-5
Noordhoek - SC Gastel 0-2
DIOZ - WVV'67 1-0
Steenbergen - NSV 2-2
HSC'28 - Grenswachters 0-2

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd