Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC laat kans op periodetitel liggen

Gepost door:Remy // 2014-11-02 00:00:00 // 2818 keer bekeken

In Ossendrecht heeft RBC een uitgelezen kans laten liggen op de eerste periodetitel in de vierde klasse B. Bij rust stond Steenbergen al 0-3 voor tegen SC Gastel, maar dat was tevens de eindstand, waardoor een minieme zege voldoende zou zijn geweest voor RBC. De Roosendalers bleven echter steken op een gelijkspel.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Nicky Vromans trad RBC aan in een 3-4-3-opstelling. De van een schorsing teruggekeerde Redouane el Allaoui kreeg daardoor een basisplaats op het middenveld. RBC creerde in de eerste paar minuten direct een aantal goede kansen. Skender Memisi was met een harde knal op de lat het dichtst bij een doelpunt. De Roosendaalse storm ging echter al snel liggen. ODIO trok zich terug op de eigen helft en gokte op de counter, waarbij het met hun snelheid voorin zo nu en dan de RBC-defensie tot ingrijpen noopte. Bij standaardsituaties bleef het eveneens oppassen voor RBC.

De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt speelde in een te laag tempo en was op het hobbelige veld te vaak onnauwkeurig in de passing. Op links was Mike Alderson vrij onzichtbaar en liep Mo el Moussaoui zich regelmatig vast. Af en toe werd Anouar el Khassim weggestuurd over de rechterflank, maar zijn voorzetten bereikten veelal geen medespeler, ook omdat Mo Boulahyan vaak de enige was die voor het doel opdook en verdere aansluiting ontbrak. In de laatste fase voor rust kreeg RBC weer kansen om de wedstrijd open te breken. Pogingen van Memisi en Lars de Voogd gingen echter rakelings over.

In de tweede helft was het meeste balbezit opnieuw voor RBC, maar het wist het ODIO niet lastig genoeg te maken. Voor de thuisploeg kwam een gelijkspel in zicht en het was duidelijk dat daar genoegen mee werd genomen. Het veelvuldige tijdrekken deed denken aan de openingswedstrijd van het seizoen tegen METO. De keeper nam veel tijd, ballen werden expres ver uitgeschoten en op het moment dat zon bal was teruggevonden werd plots een tweede bal het veld opgegooid.

RBC moest de kalmte zien te bewaren en blijven voetballen. El Moussaoui, die veel opmerkingen van opgewonden toeschouwers te verduren kreeg, knalde na een fraaie actie op de paal. Invaller Andrej Numanovic besloot te snel de bal af te leggen waar hij met links zelf had kunnen schieten. Ondanks verwoedde pogingen zat een goal er niet in voor RBC. Uit een van de spaarzame uitbraken van ODIO had de thuisploeg zelfs nog de volle winst kunnen pakken, maar dat leed bleef RBC bespaard. Ook een knap ingeschoten vrije trap was een prooi voor doelman Thierry Aarts. Na het laatste fluitsignaal beklaagden de RBCers zich massaal bij de scheidsrechter. Deze had immers meermaals aangegeven de tijd stop te zetten bij blessurebehandelingen en treuzelen aan de kant van de thuisploeg, terwijl de toegevoegde tijd uiteindelijk beperkt was.

De Roosendalers staan nu de koppositie af aan Steenbergen, dat met negentien punten de lijst aanvoert. RBC volgt met zeventien punten, ODIO en Gastel verzamelden zestien punten uit acht duels.
 

ODIO - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Danny Mathijssen, Gino Pieter, Roy van Oeveren; Skender Memisi, Lars de Voogd (c), Redouane el Allaoui, Mike Alderson; Anouar el Khassim, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui.

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys - Nieuw Borgvliet 1-1
METO - HSC'28 4-1
NSV - Noordhoek 2-1
SC Gastel - Steenbergen 0-3
WVV'67 - SVC 3-0
Grenswachters - DIOZ 4-0




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd