Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC moeiteloos voorbij NSV

Gepost door:Nieuwkomer // 2014-10-25 00:00:00 // 2769 keer bekeken

De eerste avondwedstrijd in het Herstaco stadion leverde RBC drie punten op. Een mooi cadeau van de selectie voor de jarige Erwin van der Woerdt. De derby tegen NSV werd nooit een echte wedstrijd. Nadat Skender Memisi de score had geopend, liep RBC in de tweede helft verder uit door doelpunten van Gino Pieter, Lars de Voogd en Anouar el Khassim.

Na het succes van de wedstrijd tegen SC Gastel hoopte RBC ook in het eigen Herstaco Stadion meer publiek te lokken op de zaterdagavond dan op zondagmiddag. Het experiment tegen de buren van NSV, waarbij als vanouds de lichtmasten werden ontstoken, slaagde in zijn opzet met om en nabij de 500 toeschouwers.

De ploeg van Erwin van der Woerdt was vanaf het eerste fluitsignaal de sterkste op het veld en de bezoekers uit Nispen probeerden RBC tegen te houden door bijzonder stevig de duels in te gaan. Met name de veelvuldig kappende en draaiende Mo el Moussaoui moest het daarbij ontgelden. De arbiter van dienst liet veel toe, waardoor de wedstrijd even leek te ontaarden in een ordinaire schoppartij. RBC kwam het dichtst bij een doelpunt middels een schot van afstand, dat via de grabbelende doelman van NSV op de lat belandde, waarna slechts een corner restte.

Nispen kwam er uit een counter eenmaal gevaarlijk uit over de rechterflank, maar doelman Thierry Aarts redde bekwaam. Daarna was het opnieuw de beurt aan RBC en na ruim twintig minuten werd de score geopend. Na een goede aanval werd een voorzet vanaf rechts koelbloedig afgewerkt door Skender Memisi. De thuisploeg probeerde vervolgens door te drukken, maar kwam nooit lekker in zijn ritme doordat het spel vaak stillag vanwege overtredingen. Bij rust stond het derhalve 1-0.

Opvallend genoeg haalde Nispen in de rust twee spelers naar de kant die in het eerste bedrijf meerdere malen betrokken waren bij overtredingen en dreigende opstootjes. Ook omdat de thuisploeg het tempo iets omhoog gooide ontstond er meer ruimte, maar een uitgespeelde kans was niet aan Anouar el Khassim besteed. Toch duurde het niet lang voordat de dikverdiende 2-0 op het bord verscheen. Uit een afgeslagen hoekschop schoot rechtsback Gino Pieter dwars door het midden raak.

Daarmee waren de punten binnen voor RBC en konden de mannen van Erwin van der Woerdt  aan het doelsaldo gaan denken. Dat zou namelijk nog van belang kunnen zijn voor het in de wacht slepen van de eerste periodetitel. RBC speelt volgende week uit bij ODIO, terwijl naaste belagers Steenbergen en SC Gastel elkaar nog treffen. Deze speelronde neemt Steenbergen het echter op tegen hekkensluiter WVV67, dat al de nodige tegendoelpunten moest toestaan.

De 3-0 volgde al snel. Een poging van Lars de Voogd rolde via een tegenstander langzaam over de lijn en dat betekende het eerste officile doelpunt van RBCs aanvoerder in dit seizoen. Nispen wist daar slechts twee afstandsschoten tegenover te stellen, waarvan er eentje rechtstreeks in de handen van Aarts belandde en de ander ging ruim naast het doel. Aan de zijde van RBC werd de sterk spelende, maar ook meermaals geraakte spits Mo Boulahyan vervangen door Andrej Numanovic en kort daarna moest ook Nicky Vromans met een blessure naar de kant. Voor hem in de plaats kwam Zakaria ben Slimane.

RBC was vastbesloten de score verder op te voeren, maar had aanvankelijk wat pech in de afronding. Zo krulde De Voogd een bal op de paal en gingen pogingen van El Khassim en El Moussaoui naast. Daarnaast werden enkele veelbelovende aanvallen in de kiem gesmoord door een onterecht vlagsignaal van de grensrechter van Nispen. De assistent greep echter niet in toen Mike Alderson op het randje van buitenspel werd weggestuurd. De linksbuiten gaf een afgemeten voorzet, die door El Khassim werd binnengelopen: 4-0.

Na exact negentig minuten werd er afgefloten en RBC kon wederom drie punten bijschrijven. De thuisploeg kwam zaterdagavond geen moment in de problemen tegen het met name voor rust hard spelende Nispen en liep zonder zelf groots te spelen uit naar een ruime overwinning.

 

RBC - NSV 4-0 (1-0)
1-0 Skender Memisi
2-0 Gino Pieter
3-0 Lars de Voogd
4-0 Anouar el Khassim

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Zakaria ben Slimane); Skender Memisi, Mo el Moussaoui, Lars de Voogd (c); Anouar el Khassim, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mike Alderson.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd