Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC bekert door na ruime zege op Koewacht

Gepost door:Remy // 2014-10-19 00:00:00 // 2742 keer bekeken

Zondagmiddag heeft RBC met speels gemak de volgende ronde in het toernooi om de districtsbeker bereikt. De Roosendalers hadden in het eigen Herstaco Stadion niets te duchten van de bezoekers uit Koewacht en beslisten de wedstrijd al voor de rust. Na negentig minuten was de score 8-0.

Koewacht kwam naar Roosendaal als de nummer tien in de zondag Vierde Klasse A. Uit hun eerste drie competitiewedstrijden behaalden zij zeven punten. De goede start werd echter gevolgd door drie nederlagen, waaronder een 9-0 afstraffing tegen het eveneens laaggeklasseerde Hontenisse. Vandaag werd op het veld al snel bevestigd dat RBC normaal gesproken weinig moeite zou moeten hebben om zich voor de volgende ronde te kwalificeren. De thuisploeg had vanaf de aftrap het initiatief, al werd er nog niet direct vol gas gegeven. Het eerste schot op doel was van Koewacht, maar dat kon worden gekeerd door Arthur van den Broek.

Daarna schakelde RBC een tandje bij en met veelvuldig opkomende verdedigers werd het eerste echte gevaar gesticht. En van de defensieve krachten was vandaag Hamza el Khassim, die samen met Danny Mathijssen het centrum van de verdediging vormde. De met lichte enkelklachten kampende Nicky Vromans werd aan de kant gehouden, waardoor Roy van Oeveren opschoof naar de linksbackpositie. Voorin kreeg Andrej Numanovic speeltijd, wat ten koste ging van RBCs goudhaantje van de afgelopen weken, Anouar el Khassim.

Na ongeveer twintig minuten werd de keeper van Koewacht voor het eerst echt getest door een kopbal van Skender Memisi uit een voorzet van Gino Pieter. De bal werd uit het doel getikt, maar uit de dooropvolgende hoekschop van Mike Alderson bracht Mo Boulahyan met een knappe kopbal in de verre hoek alsnog de 1-0 op het bord. Daarna ging het hard. RBC drong Koewacht ver terug en wist ondanks de drukte rond het vijandelijke strafschopgebied nog voor de pauze uit te lopen naar 5-0.

De tweede treffer kwam met enig geluk tot stand. Een vrije trap van Pieter raakte eerst het opgestelde muurtje, waardoor de bal veel effect meekreeg en daarna via een speler van de bezoekers in het net viel. De 3-0 was wel een schitterende goal. Mo el Moussaoui maakte de actie aan de linkerflank en vond de inlopende Memisi, die de bal snoeihard met de wreef tegendraads in de kruising schoot. Alderson werd daarna mooi weggestuurd door Boulahyan en rondde fraai af, maar de linkerspits werd teruggefloten voor buitenspel.

Het duurde niet lang voordat de 4-0 alsnog op naam van Alderson kwam. Hij werd opnieuw gelanceerd en zocht nu de verre hoek. Ondanks dat er wederom voor buitenspel werd gevlagd liet de scheidsrechter terecht doorspelen. De inzet van Alderson leek via de binnenkant van de paal al binnen te gaan, maar toch ontstond er nog een scrimmage voor het doel, waarbij eerst een hakkie van Bakkie (Boulahyan) werd gekeerd, voordat Alderson de bal definitief over de lijn trapte. De vijfde treffer kwam op naam van El Moussaoui, die met een schot buitenkant voet de keeper passeerde.

In de rust werd het centrale duo vervangen door Vromans en Zakaria ben Slimane, die de backposities innamen. Van Oeveren en Pieter kwamen centraal te spelen. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. De eerste twintig minuten lag het tempo weer wat lager en Koewacht kon het ook weer opbrengen gegroepeerd te spelen. Het verzet werd gebroken door Numanovic, die een bal die tussen de laatste verdediger en de uitkomende doelman inviel tegen de touwen kopte. In vergelijking met de eerste helft liep de score nu echter minder snel op.

Kansen waren er wel. Zo schoot invaller Anouar el Khassim net naast, evenals El Moussaoui. Memisi scoorde uiteindelijk de 7-0 met een bekeken schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Het slotakkoord was voor Alderson, die met een van richting veranderde knal ook zijn tweede van de middag liet noteren.

RBC Koewacht 8-0 (5-0)
1-0 Mo Boulahyan
2-0 eigen doelpunt
3-0 Skender Memisi
4-0 Mike Alderson
5-0 Mo el Moussaoui
6-0 Andrej Numanovic
7-0 Skender Memisi
8-0 Mike Alderson

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Zakaria ben Slimane), Hamza el Khassim (Nicky Vromans), Roy van Oeveren; Skender Memisi, Mo el Moussaoui, Lars de Voogd (c); Andrej Numanovic (Anouar el Khassim), Mo Boulahyan en Mike Alderson.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd