Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint oefenduel met Olympic Essen

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-15 00:00:00 // 2789 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel met Olympic Essen winnend afgesloten. De Belgische ploeg, die uitkomt in de Vierde Provinciaal, kwam nog wel op voorsprong, maar verliet het veld uiteindelijk met een 3-2 nederlaag.

Bij RBC deden een aantal spelers van het tweede mee en eenaantal spelers van de selectie die momenteel niet op een basisplaats kunnen rekenen bij het eerste elftal. Dat zorgde voor wat onwennigheid, al bleef de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt over de gehele wedstrijd de betere ploeg.

Doelman Arthur van den Broek, die de bekerduels keept, mocht vandaag ook het doel verdedigen, maar maakte vooral een onzekere indruk. Bij een vrije trap grabbelde hij, waarna een scrimmage ontstond. De scheidsrechter constateerde een handsbal van een RBC-speler, waarna de bal op de stip ging. Deze werd tegen de touwen gewerkt, 0-1.

RBC kreeg wel enkele kansen op de gelijkmaker in de eerste helft, maar de goed keepende Belgische goalie hield elke poging uit het doel.

In het tweede bedrijf kwamen er een aantal verse krachten voorin bij van het eerste elftal. Binnen een minuut kwam RBC via Mohamed el Moussaoui dan al op gelijke hoogte. Niet veel later zette Mike AldersonRBC op voorsprong en hij kon even later zelfs zijn tweede van de avond maken.Alderson probeerde een voorzet met een diagonale kopbal in het doel te krijgen, maar de keeper van Essen wist de bal met een hand nog uit de goal te houden.

De Belgische ploeg kwam daarna zelfs weer op gelijke hoogte. Na een fout op het middenveld kon een van de aanvallers van Olympic Essen zo doorlopen richting Van den Broek die via een lob verschalkt werd. Niet veel later stond RBC alweer op een voorsprong door een doelpunt van Redouan el Allaoui.

De zege leek nog in gevaar te komen, maar voor leeg goal schoot een speler van Essen de bal in het zijnet.

RBC - Olympic Essen 3-2 (0-1)
0-1
1-1 El Moussaoui
2-1 Alderson
2-2
3-2 El Allaoui

Opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Schepers (Ben Slimane), Van Oeveren, Vromans (J. van Dongen); S. Memisi, De Voogd (c), El Allaoui; Boulahyan (El Moussaoui), Numanovic, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd