Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC klopt koploper

Gepost door:Nieuwkomer // 2014-10-11 00:00:00 // 2891 keer bekeken

RBC mag zich voor minstens een dag (mede-)koploper van de vierde klasse B weten. In en tegen Gastel werd de huidige lijstaanvoerder met 2-4 te licht bevonden. Anouar el Khassim was met drie doelpunten en een assist een ware plaaggeest voor de manschappen van Eric Hellemons.

De zaterdagavondwedstrijd had veel toeschouwers naar Sportpark Blankershove gelokt. Zij zagen dat Nicky Vromans fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen en dat Remko van der Kruyssen ontbrak. De middenvelder is voor drie weken op vakantie naar Australi. Mo el Moussaoui speelde daarom op het middenveld en rechts voorin kwam een plaats vrij voor Anouar el Khassim, die vorige week in een korte invalbeurt tegen WVV67 tweemaal trefzeker was.

Binnen twee minuten bewees El Khassim zijn waarde alweer. Bij de eerste de beste aanval liet Skender Memisi de bal vallen voor de voeten van El Khassim, die direct verwoestend uithaalde en de keeper het nakijken liet. Een droomstart voor RBC, in een wedstrijd die in een razend tempo begon en waarin beide ploegen fel de duels aangingen. SC Gastel was overduidelijk de best voetballende ploeg die RBC tot dusver in de competitie was tegengekomen, maar dit haalde ook het beste in de Roosendalers zelf naar boven.

Achterin stond het goed bij RBC, dat zelf vooral mogelijkheden kreeg uit de tweede lijn. Zo zag Memisi de doelman ver voor zijn doel staan, maar zijn schot ging over. El Moussaoui schoot rakelings naast nadat hij knap was losgekomen van zijn tegenstander. Met nog zon tien minuten op de klok in de eerste helft werd het wel 0-2, na een aanval uit het boekje. Memisi gaf de bal met de juiste snelheid mee aan El Khassim, die de achterlijn bereikte, het overzicht bewaarde en teruglegde op Mike Alderson, die zijn vierde van het seizoen tegen de touwen schoot.

De Roosendalers leken op rozen te zitten, maar vlak voor rust deed de ploeg van trainer Eric Hellemons iets terug. Uit een vrije trap werkte Nagtzaam de bal voorbij keeper Thierry Aarts: 1-2. RBC kon tevreden terugkijken op de eerste helft, maar de wedstrijd was allerminst gespeeld.

De oranje-witten zetten het goede spel in de tweede helft voort en hoewel de thuisploeg er alles aan deed de gelijkmaker te forceren werden alle Gastelse aanvallen in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Met de snelheid van de mannen voorin bleef RBC zelf ook gevaar stichten. Na tien minuten werd de marge zelfs weer op twee goals gebracht. Een vrije trap van Gino De Tank Pieter ging weliswaar recht op de keeper af, maar was zo hard dat de Gastelse sluitpost de bal moest lossen. El Khassim was er als de kippen bij om de rebound te benutten.

Erg lang kon RBC echter niet genieten van deze luxepositie, want SC Gastel wist opnieuw de aansluitingstreffer te scoren en wederom gebeurde dat uit een vrije trap. Nu schoot Van Caam de bal direct en hard in de kruising.

Stilaan werden de tackles en duels wat venijniger en leek scheidsrechter Bennacer het spoor bijster te raken. In de eerste helft had de arbiter veel toegestaan en de kaarten op zak gehouden, maar hij had de wedstrijd wel in de hand. Toen in de tweede helft eenmaal de eerste gele prent was getrokken was er echter geen peil meer te trekken op de leiding. Pittige overtredingen werden onbestraft gelaten, terwijl voor de lichtste vergrijpen wel werd gefloten en geel gegeven. Zo kwam invaller Hamza el Khassim bij zijn eerste drie (kop)duels telkens als winnaar uit de strijd, maar werd hij evenzoveel keer teruggefloten terwijl er toch echt niets aan de hand was. In deze fase van de wedstrijd mocht de thuisploeg nog twee keer aanleggen voor een vrije trap op een gevaarlijke positie. Deze kwam RBC echter zonder verdere kleerscheuren door. Intussen had RBCs grensrechter Antoon Coppens zijn vlag erbij neergelegd. Toen Bennacer tot vijfmaal toe zijn vlagsignaal had genegeerd vroeg hij zich af wat voor zin het nog had door te gaan. Teammanager Corn Veraart nam de vlag over.

Een minuut voordat de officile speeltijd was verstreken maakte El Khassim aan alle onzekerheid een einde. Zijn vrije trap belandde rechtstreeks in het doel, waarbij het opgestelde muurtje het zicht van de doelman leek te belemmeren: 2-4. Het geloof in een resultaat was daarmee verdwenen bij SC Gastel, terwijl de aanvalsdrang van RBC onverminderd aanhield. Vooral over de linkerflank kwamen de Roosendalers gevaarlijk opzetten, maar met harde overtredingen waarbij vooral Vromans het moest ontgelden werden de aanvallen afgewend. De schitterende wedstrijd kende in de absolute slotfase nog een naar moment, toen Gastels nummer elf Robin Dierks buiten het zicht van de scheidsrechter vol doorging op de voet van Memisi. De middenvelder van RBC verliet hinkend en met een van pijn vertrokken gezicht het veld.

Kort daarna floot Bennacer voor de laatste keer en kon RBC drie verdiende punten bijschrijven. De Roosendalers voetbalden uitstekend en gingen bovendien vol de strijd aan. Aanstaande dinsdag wordt er alweer geoefend, thuis tegen het Belgische Olympic Essen, dat uitkomt in de vierde klasse van de provincie Antwerpen. Volgende week zondag strijd RBC in het kader van het toernooi om de districtsbeker tegen Koewacht. Dat duel wordt eveneens gespeeld in het Herstaco Stadion.

SC Gastel RBC 2-4 (1-2)
0-1 A. el Khassim
0-2 Alderson
1-2 Nagtzaam
1-3 A. el Khassim
2-3 Van Caam
2-4 A. el Khassim

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; S. Memisi, De Voogd (c), El Moussaoui; A. el Khassim, Boulahyan (Numanovic), Alderson (H. el Khassim).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd