Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft geen enkele moeite met WVV'67

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-05 00:00:00 // 2821 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een vrij simpele overwinning geboekt op laagvlieger WVV'67 uit Woensdrecht. Het werd uiteindelijk 4-0, wat tevens de eerste overwinning betekende voor de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt in competitieverband in het Herstaco Stadion.

In tegenstelling tot de andere twee thuiswedstrijden wist RBC nu in het eerste kwartier wel een flink aantal kansen te creren, maar steevast was het de keeper van de club uit Woensdrecht die de bal uit het doel wist te houden. Vooral Mohamed Boulahyan, die deze middag al topscorer van de Vierde Klasse B kon worden, wist de meest simpele ballen er niet in te krijgen.

Vlak voor rust was het wel raak. Een corner vanaf links werd goed binnen gekopt door Boulahyan, waarna de Woensdrechtse bewaker bij de rechter paal alleen de bal in het dak van het doel kon koppen, 1-0. Doelman Thierry Aarts had weinig te doen, maar greep wel goed in toen een corner van de bezoekers bijna werd binnen gekopt. Aarts wist met een redding de bal over de zijlijn te krijgen.

In de tweede helft werd het gaspedaal flink ingedrukt en het was wachten op de 2-0. Mohamed el Moussaoui zag zijn schot via de binnenkant van de paal uit het doel gaan en niet veel later ook een volley uit de kruising geranseld worden door de goed keepende doelman van WVV'67. Skender Memisi zag tussendoor eveneens een pegel uit de tweede lijn op de paal uiteenspatten.

Achterin bij RBC was het nog wel opletten, toen Gino Pieter bijna zijn eigen goalie Aarts wist te verrassen met een kopbal die via de lat terugkwam. RBC ging na dit incident vrolijk door met prachtige aanvallen ontplooien, maar even zo vaak werden de kansen ook om zeep geholpen, en vooral Boulahyan spande de kroon. Twee niet te missen kansen van enkele meters van het vijandelijke doel wist de spits hoog over het doel te krijgen. De frustratie op de tribunes nam gestaag toe, maar Boulahyan maakte uiteindelijk wel de bevrijdende treffer via een intikker, 2-0.

Uiteindelijk liep RBC nog uit naar 4-0. Eerst werd Nicky Vromans onreglementair tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied, waardoor de ingevallen Anouar el Khassim de toegekende penalty hard binnenschoot. Even later werd El Khassim weggestuurd via de rechterkant en maakte zijn tweede van de middag.

Volgende week zaterdagavond speelt RBC de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Gastel, de nummer twee van de Vierde Klasse B.

RBC - WVV'67 4-0 (1-0)
1-0 Boulahyan
2-0 Boulahyan
3-0 A. el Khassim (penalty)
4-0 A. el Khassim

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Mathijssen (J. Memisi), Van Oeveren, Vromans; S. Memisi, De Voogd (c), Van der Kruyssen; Alderson (A. el Khassim), Boulahyan (Numanovic), El Moussaoui

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd