Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC te sterk voor HSC

Gepost door:Remy // 2014-09-28 00:00:00 // 3044 keer bekeken

In Heerle heeft RBC zondag een dikverdiende overwinning geboekt. Voor de rust liep het nog wat stroef bij de Roosendalers, maar in het tweede bedrijf werd de 0-1 stand verder uitgebouwd naar 0-3. Mike Alderson (2x) en Remko van der Kruyssen zorgden voor de doelpunten.

HSC had weliswaar pas n punt gepakt uit de eerste drie competitieduels, maar eerdere confrontaties tussen beide ploegen hadden uitgewezen dat RBC het vaak lastig heeft met het fysieke spel van de thuisploeg. Vorig seizoen eindigden zowel een wedstrijd in het kader van het Dorpentoernooi als een poulewedstrijd in het bekertoernooi in een gelijkspel. In de voorbereiding op het huidige seizoen troffen beide teams elkaar opnieuw op het Dorpentoernooi. RBC was voetballend de betere, maar ging wel met 1-0 de boot in. De ploeg van trainer/coach Erwin van der Woerdt was dus gewaarschuwd.

Sowieso was het voor RBC van groot belang drie punten te pakken. Twee thuisduels leverden immers pas n schamel punt op en vooral de nederlaag van vorige week tegen Grenswachters leverde een storm aan kritiek op. RBC was beter, maar verschafte zich weinig uitgespeelde scoringskansen. Bovendien werd twee keer te veel ruimte gegeven aan Gino Boer, waar de spits van Grenswachter wel raad mee weet. Al snel gingen de gedachten terug naar het vorige seizoen, waarin RBC als n van de favorieten van start ging, maar regelmatig hoongelach over zich heen kreeg.

Zover liet RBC het nu niet komen. Vanaf het begin hadden de oranje-witten een licht overwicht, al waren kansen schaars. Veelbelovende aanvallen werden vaak om zeep geholpen door een foute inspeelpass of een verkeerde aanname. Er stonden al meer dan twintig minuten op de klok toen RBC voor het eerst echt gevaarlijk werd met wat kansen. Zo schoot Mo el Moussaoui na een knappe actie op de doelman. Van HSC had RBC weinig te duchten. Toen de spits even wat ruimte leek te krijgen, schoot hij wild over en twee vrije trappen vanaf kansrijke positie werden in de muur gevuurd. Kort voor rust pakte RBC de voorsprong. Mike Alderson, tot dan toe wat ongelukkig in zijn acties en vaak overgeslagen aan de rechterkant, kreeg de bal voor zijn voeten en zette de 0-1 op het bord.

Na de pauze was een beter RBC te zien. Met name over de linkerflank, met een uitblinkende Nicky Vromans, stichtten de bezoekers veel gevaar. Over diezelfde linkerkant zette El Moussaoui na zon 65 minuten spelen goed door en gaf voor op Alderson, die zijn tweede van de middag tegen de touwen liep. Daarmee leek de hoop op een resultaat verdwenen aan de kant van HSC en begon er langzaamaan wat frustratie in de ploeg te sluipen. Redouane el Allaoui kreeg een flinke tik te verwerken, waarop de aanvaller pas een paar minuten in het veld uiterst dom reageerde door na te trappen. El Allaoui besefte direct wat de consequentie zou zijn van zijn actie en droop af.

HSC dacht tegen het tiental van RBC wat meer risico te kunnen nemen, maar kwam bedrogen uit. De Roosendalers maakten goed gebruik van de ruimte en werden alleen maar gevaarlijker. Alderson werd op snelheid weggestuurd en dacht na een lange rush zijn hattrick te vervolmaken. Ondanks een vlagsignaal van de Heerlese grensrechter werd er niet afgefloten. De RBCers feliciteerden Alderson, terwijl de protesterende doelman van HSC op de scheidsrechter afstormde en hiervoor de gele kaart ontving. RBC positioneerde zich weer op de eigen helft zodat HSC de aftrap kon nemen. Op aandringen van de grensrechter werd echter alsnog gefloten voor buitenspel en werd een vrije trap aan HSC toegekend.

Opnieuw pech dus voor Alderson, die even daarvoor al onbedoeld de 0-3 van Lars de Voogd had voorkomen. RBCs aanvoerder krulde de bal van afstand buiten het bereik van de doelman richting de kruising, maar de inlopende Alderson kopte de bal tegen de onderkant van de lat. RBCs derde treffer liet echter niet lang op zich wachten. Na wederom een sterke uitbraak dook Remko van der Kruyssen op aan de linkerkant van het zestienmetergebied en hij schoot onberispelijk raak.

Een degelijke overwinning voor een bij vlagen goed voetballend RBC, dat bovendien verdedigend weinig tot niets weggaf. Volgende week krijgen de Roosendalers tegen nummer twaalf WVV67 de kans om een dreigend thuiscomplex in de kiem te smoren.


HSC'28 - RBC 0-3 (0-1)
0-1 Mike Alderson
0-2 Mike Alderson
0-3 Remko van der Kruyssen

Bijz.: rode kaart Redouane el Allaoui

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Skender Memisi (Redouane el Allaoui); Mike Alderson (Jagjah Memisi), Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mo el Moussaoui.

Overige uitslagen:
Lepelstraatse Boys - DIOZ 3-7
METO - Steenbergen 0-1
Nieuw Borgvliet - Noordhoek 3-6
NSV - SVC 1-2
SC Gastel - WVV'67 2-0
Grenswachters - ODIO 0-3

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd