Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Grenswachters zet RBC in zijn hemd

Gepost door:ForzaRbc // 2014-09-21 00:00:00 // 2971 keer bekeken

RBC heeft vandaag een zeer gevoelige nederlaag geleden in het eigen Herstaco Stadion tegen Grenswachters. De ploeg uit Putte kwam twee maal voor de goal en scoorde twee maal. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt kon de verdedigingsmuur van zeven man op rij niet doorbreken.

"Het begint al met dat er twee spelers te laat komen. Het ging maar om zes minuten, maar toch" zo vertelt Van der Woerdt na afloop. Mohamed el Moussaoui en Mohamed Boulahyan werden daardoor aan de kant gehouden. De vervangers waren Anouar el Khassim en Andrej Numanovic.

Het was uitgerekend Anouar el Khassim die in de fout ging, waaruit de 0-1 viel. In de middencirkel probeerde hij een tegenstander uit te spelen, waar rechtsback Gino Pieter al naar voren liep. Het uitspelen ging fout, waarna een gapend gat ontstond. Via de rechterkant braken de bezoekers door, waar Danny Mathijssen het gat nog probeerde af te sluiten, maar Gino Boer schoot diagonaal de 0-1 binnen.

RBC was voortvarend begonnen. Grenswachters werd op de eigen zestien gedrukt, maar kansen wist de thuisploeg niet te creren. Een aantal schoten buiten de zestien waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. Vlak na de 0-1 viel ook snel de 0-2. Roy van Oeveren werkte de bal niet goed weg, waar Mathijssen een luchtduel probeerde te winnen, maar de bal viel tussen hem en Nicky Vromans in, waarna spits Boer andermaal kon profiteren. De van sv MOC'17 overgekomen aanvaller schoot tergend langzaam de bal diagonaal via de binnenkant van de paal binnen.

Mohamed el Moussaoui was inmiddels begonnen aan de warming-up, maar het wachten op de behendige buitenspeler duurde lang. Drie minuten voor rust werd Anouar el Khassim geslachtofferd voor zijn fout bij de eerste goal.RBC kreeg na de inbreng van El Moussaoui wel enkele kansen om de aansluitingstreffer te maken. Numanovic zag zijn kopbal tegen een speler vallen, en even later een kopbal van de doellijn gered worden.

In de tweede helft werd Grenswachters weer naar achteren gedrukt, maar rond het zestienmetergebied ging het telkens fout. Er werd teveel gebreid, en als het al tot een voorzet kwam was deze steevast te ver of werd over het doel geschoten. Van der Woerdt nam nu wel risico en bracht Boulahyan in het veld, waar Skender Memisi, die een ongelukkige wedstrijd speelde, gewisseld werd.

In plaats van dat de spits in het centrum bleef, bood hij zich veelvuldig aan via de buitenkanten of liet zich terugzakken naar het middenveld. Tussendoor kwam Grenswachters nog met tien man te staan doordat een speler een tweede gele kaart pakte.

RBC wist in de tweede helft echter helemaal niets te creren. De grootste kans was voor Boulahyan door een scrimmage, maar in kansrijke positie schoot hij de bal hoog over.

De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt zakt hierdoor naar de zevende plaats en heeft al vijf punten achterstand. Volgens Van der Woerdt moest er meer naar Numanovic en later Boulahyan gezocht worden."Ik kan de ballen zelf niet via de zijkanten voorzetten, dat moeten ze toch echt zelf doen. Volgende week moet er gewonnen worden, maar ik had ook liever van METO en vandaag gewonnen," zo stelde een zichtbaar gefrustreerde Van der Woerdt.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen angstgegner HSC'28 op het programma. Die ploeg wist in het dorpentoernooi al een flinke tik uit te delen, toen met 1-0 werd gewonnen van RBC.

RBC - Grenswachters 0-2 (0-2)
0-1 Boer
0-2 Boer

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), S. Memisi (Boulahyan), Van der Kruyssen; A. el Khassim (El Moussaoui), Numanovic, Alderson (El Allaoui)

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd