Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Ruime zege brengt RBC in volgende ronde bekertoernooi

Gepost door:Remy // 2014-09-16 00:00:00 // 2928 keer bekeken

RBC heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker. Dinsdagavond gedurende de inhaalwedstrijd tegen zaterdagvierdeklasser Lewedorpse Boys kwam plaatsing nimmer in het gedrang. Waar een gelijkspel voldoende was, zette de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt een overtuigende score van 6-2 neer.

Deze bekerwedstrijd mocht Arthur van den Broek, in de competitie tweede keus achter Thierry Aarts, het doel verdedigen. Verder verschenen in vergelijking met het laatste competitieduel tegen Lepelstraatse Boys nog twee andere namen aan de aftrap. Danny Mathijssen ontbrak, omdat hij eerder op de avond de training van RBC U15 verzorgde. Op zijn plek stond Gino Pieter. Voorin was een plaats ingeruimd voor Anouar el Khassim, waardoor Andrej Numanovic in de punt speelde en Mo Boulahyan plaatsnam op de bank.

De eerste scoringsmogelijkheid was voor RBC, maar al in de derde minuut sneden de bezoekers gevaarlijk door het centrum van de Roosendalers. Het schot dat daarop volgde was echter veel te slap om het Van den Broek lastig te maken. Daarna had RBC de zaken weer uitstekend op orde en na een kwartier was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Andrej Numanovic scoorde tweemaal uit een standaardsituatie. Eerst werkte hij een halfhoge vrije trap van Mo el Moussaoui tegen de touwen en bij de 2-0 stond hij op de goede plek om een aan de doelman voorbijgaande hoekschop van Mike Alderson met de borst over de lijn te laten vallen.

Lewedorpse Boys had daardoor drie goals nodig om verder te bekeren, maar binnen tien minuten hadden zij wel de eerste te pakken. Toen de Zeeuwen wat later opnieuw aandrongen en wellicht stiekem aan de gelijkmaker dachten, sloeg RBC toe met een snelle uitbraak. Anouar el Khassim werd op snelheid weggestuurd en zijn bal richting Alderson werd over de lijn gelopen door een verdediger van de bezoekers. In de laatste minuut voor rust was El Khassim zelf ook trefzeker. Na een afgeslagen hoekschop kreeg hij de bal voor zijn rechter en met een droge knal van afstand liet hij de doelman kansloos.

De tweede helft startte Redouane el Allaoui op de plaats van El Moussaoui. De invaller stoomde direct gevaarlijk op en had al binnen tien seconden kunnen scoren, maar zijn schot verdween net naast het doel. Ook afstandsschoten van Pieter en Roy van Oeveren waren niet trefzeker. Een mooie aanval met knappe acties van Skender Memisi en Numanovic werd afgerond door laatstgenoemde, maar ging niet door omdat de scheidsrechter een overtreding had geconstateerd.

Bij een zeldzame uitval van Lewedorpse Boys zorgden zij zowaar voor 4-2. De bal viel over de laatste linie van RBC en werd voorbij de uitkomende Van den Broek geschoten. RBC ging echter onverstoorbaar verder in de jacht op doelpunten. Die kwamen uiteindelijk op naam van twee invallers. Eerst was het de beurt aan Jagjah Memisi, die koud van de bank al een intikker op aangeven van El Khassim afgekeurd had zien worden wegens buitenspel. In de slotfase scoorde hij wel rechtmatig. Nadat Numanovic een boogbal van Pieter in n keer prachtig op zijn slof nam maar de keeper op zijn weg vond, benutte Memisi de rebound. Een minuut voor tijd liep RBC nog verder uit via Zakaria ben Slimane, die in het veld was gekomen voor de lichtgeblesseerde Nicky Vromans. Ben Slimane bevestigde zijn status van vrije trappenspecialist en krulde de bal vanaf bijna dertig meter via de onderkant van de lat in het doel.

In de volgende ronde treft RBC met zondagvierdeklasser Koewacht wederom een Zeeuwse tegenstander. Deze confrontatie zal vermoedelijk plaatsvinden op zondag 19 oktober in het Herstaco Stadion. De Zeeuwen wonnen in hun poule van Spui (4e zat.), BVV63 (5e zon.) en pakten een punt tegen Rimboe (4e zat.).

RBC - Lewedorpse Boys 6-2 (4-1)
1-0 Andrej Numanovic
2-0 Andrej Numanovic
2-1
3-1 eigen doelpunt
4-1 Anouar el Khassim
4-2
5-2 Jagjah Memisi
6-2 Zakaria ben Slimane

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Skender Memisi, Gino Pieter, Roy van Oeveren, Nicky Vromans (Zakaria ben Slimane); Remko van der Kruyssen, Mo el Moussaoui (Redouane el Allaoui), Lars de Voogd; Anouar el Khassim, Andrej Numanovic en Mike Alderson (Jagjah Memisi).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd