Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft eerste driepunter binnen

Gepost door:Remy // 2014-09-14 00:00:00 // 2988 keer bekeken

Na het teleurstellende gelijkspel tegen METO heeft RBC deze week in Lepelstraat de eerste overwinning in de vierde klasse B behaald. Tegen de Lepelstraatse Boys bleef de teller steken op 0-5.

Bij de Roosendalers ontbrak behalve Gino Pieter (weekend weg met familie) ook Hamza el Khassim. De verdediger kampt met liesklachten. RBC startte daarom in een 3-4-3 opstelling met Skender Memisi rechts op het middenveld, Andrej Numanovic rechts voorin en Mo el Moussaoui als aanvallende middenvelder. De bezoekers begonnen in de hoogste versnelling en in no time lag de bal in het net. Numanovic kopte raak uit een corner van Mike Alderson.

Het vroege doelpunt was bijzonder welkom, want daarmee was een zelfde wedstrijdbeeld als vorige week (waarbij de tegenstander zich negentig minuten lang ingroef) eigenlijk direct uitgesloten. Al was sowieso snel duidelijk dat RBC tegen Lepelstraatse Boys meer ruimte zou krijgen dan tegen METO. De oranje-witten tikten de thuisploeg van het kastje naar de muur en creerden kans op kans, maar verzuimden lange tijd om verder afstand te nemen. Zo kopte Alderson na een fraaie aanval op de lat en stuitte hij even later op de Lepelstraatse doelman, zoals ook onder meer Memisi, Numanovic, El Moussaoui en Nicky Vromans de keeper op hun weg vonden.

Vromans was weer erg bedrijvig op de linkerflank en met twee van zijn rushes stond hij aan de basis van de 0-3 ruststand. Eerst werd hij onreglementair afgestopt in het strafschopgebied, wat RBC een penalty opleverde. Remko van der Kruyssen liet de doelman vanaf elf meter kansloos. Later drong linksback Vromans opnieuw door tot ver in de zestien, waarna zijn harde voorzet richting Mo Boulahyan via het been van een speler van de thuisploeg in het doel viel.

Ook in de tweede helft had de ploeg van trainer/coach Erwin van der Woerdt al snel het net gevonden. Met een geweldig schot poeierde El Moussaoui de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. In het vervolg dook Boulahyan een paar keer op in kansrijke positie, maar hij slaagde er niet in te scoren. Bovendien zag hij een goal afgekeurd worden. Toen Alderson vrij werd gespeeld wist hij wel overtuigend de doelman te passeren en daarmee voor 0-5 te zorgen. Via de invallers Redouane el Allaoui en Anouar el Khassim kreeg RBC vervolgens nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Gezien het wedstrijdbeeld kwam Lepelstraat er eigenlijk nog genadig vanaf. Net als tegen METO gaven de Roosendalers achterin werkelijk niets weg (doelman Thierry Aarts hoefde geen reddingen te verrichten), maar nu speelde het nog veel meer kansen uit, waarvan er ondanks de ruime score eigenlijk nog te weinig werden benut. RBC liet in ieder geval weer zien fantastsich te kunnen voetballen.

Door de overwinning stoot RBC meteen door naar de top van het klassement. Alleen Steenbergen heeft de maximale score uit twee duels behaald en gaat de Roosendalers nog voor. RBC volgt samen met een drietal andere clubs met vier punten uit twee wedstrijden. En van dat drietal is de tegenstander van volgende week. In het Herstaco Stadion nemen de mannen van Van der Woerdt het dan op tegen Grenswachters.

Lepelstraatse Boys - RBC 0-5 (0-3)
0-1 Andrej Numanovic
0-2 Remko van der Kruyssen (strafschop)
0-3 eigen doelpunt
0-4 Mo el Moussaoui
0-5 Mike Alderson

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Skender Memisi, Remko van der Kruyssen, Lars de Voogd, Mo el Moussaoui; Andrej Numanovic (Anouar el Khassim), Mo Boulahyan en Mike Alderson (Redouane el Allaoui).

Overige uitslagen:
METO - WVV'67 4-1
Nieuw Borgvliet - Steenbergen 1-3
Noordhoek - DIOZ 2-2
NSV - ODIO 2-0
Grenswachters - SC Gastel 1-1
HSC'28 - SVC 1-3




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd