Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC blijft steken op doelpuntloos gelijkspel

Gepost door:Remy // 2014-09-07 00:00:00 // 2876 keer bekeken

RBC is er zondag niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in winst om te zetten.In het goedgevulde Herstaco stadion stond tegen METO na negentig minuten en wat extra tijd nog altijd 0-0 op het scorebord.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en oefende flink wat druk uit. Veel meer dan enkele hoekschoppen leverde dat echter niet op. Na verloop van tijd viel RBC terug. De bal ging in een te laag tempo rond en de oranje-witten werden ook slordiger. METO vond het best, want al snel was duidelijk dat zij hadden ingezet op een punt. Vanaf het begin nam de doelman alle tijd bij spelhervattingen en in de eerste helft waren meerdere blessurebehandelingen nodig voor de spelers uit Hoogerheide. De enige serieuze wapenfeiten van RBC waren een kopbal die net over ging en een schot van Nicky Vromans dat gekeerd werd door de doelman. METO wist daar eigenlijk niets tegenover te stellen; de defensie van RBC was soeverein.

Na de rust creerde RBC meer. Mo Boulahyan kon het de keeper met een schot uit de draai echter niet lastig genoeg maken en even later schoot hij net voorlangs, waarbij Mike Alderson net te laat was om de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Ook Mo el Moussaoui miste op een haar na het doel, nadat hij eerst twee tegenstanders had afgeschud, en Remko van der Kruyssen raakte de bal verkeerd in kansrijke positie. Trainer Erwin van der Woerdt voerde vervolgens enkele wissels door. Eerst kwam Andrej Numanovic spits Boulahyan vervangen, die in de eerste helft constant zijn tegenstanders had opgejaagd en moegestreden leek. Numanovic kaatste sterk en kwam vaak goed voor zijn man. In een scrimmage voor het doel leek hij bovendien als winnaar uit de strijd te komen, maar de spits kon niet afdrukken in het overbevolkte strafschopgebied van METO. Later kwamen ook Skender Memisi en Redouane el Allaoui in het veld voor respectievelijk Hamza el Khassim en de vandaag vrij onzichtbare Mike Alderson. Beide invallers maakten een goede indruk. El Allaoui kreeg nog een behoorlijke kans toen hij werd weggestuurd over de linkerflank, maar ook zijn schot rolde nipt voorlangs.

METO had het tijdrekken intussen tot kunst verheven. Zodra het spel even stil lag ging er wel weer een speler van de bezoekers op het veld zitten en moest de verzorger opdraven. De rechtsbuiten van METO zorgde voor het absolute dieptepunt, toen hij er na een halve minuut kermen achter kwam dat hij buiten de lijnen lag, om vervolgens het veld in te rollen. RBC deed wat het kon, maar bleek vandaag niet bij machte om door de verdedigingsmuur heen te breken, met een teleurstellende 0-0 tot gevolg.

RBC METO 0-0 (0-0)

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen, Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen, Hamza el Khassim (Skender Memisi), Lars de Voogd; Mo el Moussaoui, Mo Boulahyan (Andrej Numanovic) en Mike Alderson (Redouane el Allaoui).

Overige uitslagen:
ODIO Lepelstraatse Boys 5-0
Steenbergen Noordhoek 3-0
SC Gastel NSV 4-0
WVV67 Grenswachters 2-3
SVC Nieuw Borgvliet 0-1
DIOZ HSC28 1-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd