Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC haalt uit tegen SPS

Gepost door:Remy // 2014-08-26 00:00:00 // 2794 keer bekeken

RBC heeft vanavond indruk gemaakt in het toernooi om de districtsbeker. Tegen SPS, uitkomend in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, liepen de Roosendalers na een ruststand van 2-0 uit naar 11-1.

Tegen eerdere berichten in begon de thuisploeg met Thierry Aarts op doel en was Danny Mathijssen gewoon present in het centrum van de verdediging. In de punt van de aanval stond Andrej Numanovic geposteerd. RBC schoot uit de startblokken en creerde direct enkele goede kansen. Binnen het kwartier stond het dan ook al 2-0. Eerst vloog een bal van de mee opgekomen rechtsback Gino Pieter in de verre hoek en even later tikte de alerte Numanovic de tweede treffer tegen de touwen.

Vervolgens haperde de machine. Anouar el Khassim en Mo el Moussaoui konden niet afwerken in kansrijke positie en schoten van afstand waren niet lastig genoeg om de doelman van SPS te passeren. Aan de andere kant kregen de bezoekers een uitstekende mogelijkheid toen Nicky Vromans onbedoeld een tegenstander vrij voor Aarts zette, maar de bal ging langs de voor RBC goede kant van de paal. Daarnaast lag het spel vaak stil na lichte overtredingen, waardoor het tempo aanzienlijk daalde.

Van een laag tempo was in de tweede helft absoluut geen sprake meer. De doelpunten volgden elkaar snel op, de n nog mooier dan de ander. De ingevallen spits Mo Boulahyan verdiende binnen een minuut een penalty toen hij werd vastgehouden in het zestienmetergebied. Remko van der Kruyssen benutte de buitenkans. Twee minuten later was het 4-0 toen Mike Alderson een vrije trap laag in de verre hoek knalde.

Nu bleef RBC wel vol aanzetten en dat resulteerde al snel in een volgende treffer. Aanvoerder Lars de Voogd bereikte met een schitterende pass langs verschillende tegenstanders El Moussaoui, die op zijn beurt de opstomende Mathijssen vrij voor de keeper zette. De voormalige prof rondde bekwaam af. Daarna was het de beurt aan de uiterst bedrijvige El Moussaoui om zijn doelpunt mee te pikken. RBCs nummer tien leek bij zijn goal geblesseerd te raken, maar kon verder en schoot kort daarna een bal snoeihard op de paal.

Ook de 7-0 was een pracht van een treffer. Alderson werd weggestuurd over de rechterflank, passeerde op de achterlijn twee man en legde terug op Van der Kruyssen, die de bal in n keer met de binnenkant van zijn linkervoet in de verre hoek plaatste. Twee minuten later liet Boulahyan alweer de achtste goal aantekenen.

Daarna deed SPS wat terug. Doelman Aarts zat mis bij een hoekschop, waarna er een scrimmage ontstond. RBCers op de doellijn kregen nog de kans om de bal weg te werken, maar slaagden daar onvoldoende in. Na afloop zou Aarts overigens verklaren dat hij de bal niet goed kon zien door de ontstoken trainingsverlichting.

Bij RBC ging de jacht op de dubbele cijfers onverminderd voort en deze waren al snel bereikt. Eerst bekroonde linksback Vromans zijn zoveelste rush langs de zijlijn met een goal, waarna Van der Kruyssen zijn derde en daarmee RBCs tiende voorbij de SPS-keeper schoot. Alderson zorgde voor het slotakkoord.

Overigens mocht RBC van geluk spreken dat het de wedstrijd met elf man beindigde. In een verder sportieve wedstrijd ontstond een opstootje met Pieter. Over en weer werd wat geduwd waarna de RBC-verdediger een slaande beweging leek te maken. De tegenstander werd echter niet geraakt en de scheidsrechter deed de situatie af met geel voor beide spelers.

Na de galavoorstelling tegen SPS gaat RBC aan kop in de poule met de maximale score uit twee wedstrijden. De wedstrijd tussen Lewedorpse Boys en Luctor88 werd vandaag afgelast. Zaterdag speelt RBC het laatste duel in deze poulefase, om 17.00 uur thuis tegen Lewedorpse Boys.

RBC SPS 11-1 (2-0)
1-0 Gino Pieter
2-0 Andrej Numanovic
3-0 Remko van der Kruyssen
4-0 Mike Alderson
5-0 Danny Mathijssen
6-0 Mo el Moussaoui
7-0 Remko van der Kruyssen
8-0 Mo Boulahyan
8-1
9-1 Nicky Vromans
10-1 Remko van der Kruyssen
11-1 Mike Alderson

Opstelling RBC:
Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Mathijssen (Zakaria ben Slimane), Roy van Oeveren, Nicky Vromans; Remko van der Kruyssen (Gijs Bogers), Mo el Moussaoui, Lars de Voogd; Anouar el Khassim (Mo Boulahyan), Andrej Numanovic en Mike Alderson.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd