Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC-aanval redt drie punten na foutenfestival

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-24 00:00:00 // 2886 keer bekeken

RBC is vandaag met de schrik vrijgekomen in Heinkenszand. Het liep constant achter de feiten aan, door fouten van voornamelijk doelman Arthur van den Broek. Bij minimaal twee tegentreffers blunderde hij opzichtig. In de laatste minuten van de wedstrijd wist RBC de achterstand van 4-3 om te buigen naar een 4-5 overwinning.

Voor aanvang van het duel waren er al problemen ontstaan in de warming-up. Hamza el Khassim kon namelijk niet spelen, vanwege een liesblessure. Daardoor moest Mohamed Boulahyan, die al geblesseerd was, starten. "Ik kon eigenlijk niet starten, vanwege een blessure aan mijn achillespees. Maar Hamza (el Khassim red.) kon helemaal niet starten, waardoor ik de eerste helft alsnog gespeeld heb," zo liet hij aan het begin van de tweede helft weten.

RBC begon goed aan het duel, en was ook de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar keek al heel vroeg tegen een achterstand aan. Een voorzet van ruim dertig meter werd helemaal verkeerd ingeschat door doelman Van den Broek. De bal ging over hem heen, waardoor Luctor'88 tegen de verhouding in op voorsprong kwam.

De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt wist al snel de 1-1 te maken. Mohamed el Moussaoui schoot een vrije trap achter de goalie van de Zeeuwse ploeg. RBC kreeg daarna kansen op meer. Mike Alderson schoot na een goede aanval over, Boulahyan kwam een teenlengte te kort, na een pass van Andrej Numanovic en El Moussaoui zag zijn inzet voorlangs gaan.

Het was wachten op de voorsprong van de oranje-witten, maar achterin ging het wr fout. Een bal ging dwars door het centrum heen, waar Van den Broek uitgleed, waardoor hij niet op tijd bij de bal kon zijn. Het betekende andermaal dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Alderson leek nog voor rust de gelijkmaker te maken, maar zijn hoge bal stuiterde net over het doel heen.

In de tweede helft schroefde RBC nog verder het tempo op. Luctor kwam niet meer van de eigen helft af en El Moussaoui wist met een prachtige solo de gelijkmaker binnen te schieten. RBC kreeg daarna kans op kans, maar deelde de genadeklap niet uit, en moest toezien hoe Luctor'88 weer op voorsprong kwam door een fout van Van den Broek. Een vrije trap vanaf de zijkant leek een simpele vangbal te zijn voor de jonge goalie, maar de bal glipte uit zijn handen. De scrimmage leverde een doelpunt voor de thuisploeg op, 3-2. Twee minuten later was het weer gelijk toen El Moussaoui via de linkerkant zijn derde gelijkmaker op het bord bracht.

Het leek de middag van El Moussaoui te worden, maar het was uitgerekend hij die de fout van de 4-3 inleidde door een verkeerde terugspeelbal. De thuisploeg profiteerde optimaal toen zij vrij alleen voor doelman Van den Broek kwamen en weer de voorsprong namen.

Het was het sein voor de ploeg van Van der Woerdt om het tempo nog verder op te schroeven, en onder leiding van El Moussaoui werd nog veel meer druk op de achterste lijn van Luctor'88 gegeven. Ook Danny Mathijssen ging veelvuldig het middenveld in om de aanval te leiden. Het was uitgerekend Luctor'88 die zichzelf de das om deed. Een voorzet vanaf rechts werd door een speler van de thuisploeg in de eigen goal getikt.Niet veel later scoorde Anouar el Khassim de winnende treffer. Op links brak hij door, waarna hij zijn schot tergend langzaam over de doellijn zag gaan, 4-5. El Moussaoui kreeg vlak voor het einde nog een publiekswissel. De van vakantie teruggekeerde Zakaria ben Slimane maakte zijn eerste minuten in het shirt van RBC van dit seizoen, evenals Anouar el Khassim.

Luctor'88 - RBC 4-5 (2-1)
1-0
1-1 El Moussaoui
2-1
2-2 El Moussaoui
3-2
3-3 El Moussaoui
4-3
4-4 Eigen doelpunt
4-5 A. El Khassim

Opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Moussaoui (Ben Slimane); Numanovic, Boulahyan (A. el Khassim), Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd