Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC haalt finale niet na verlies tegen HSC'28

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-14 00:00:00 // 2796 keer bekeken

RBC liet een verpletterende indruk achter in de afgelopen vier oefenduels, maar vandaag zakte het zwaar door de ondergrens. RBC was in beide duels voetballend de bovenliggende partij, maar had geen antwoordt op het keiharde spel van vooral HSC'28.

"Ik had nog zo gezegd in de kleedkamer dat we de mouwen moesten opstropen om deze ploegen de baas te blijven," zo stelde hoofdtrainer Erwin van der Woerdt na afloop. "Het was een wijze les vandaag, alleen voetballend kan je het niet winnen tegen deze ploegen."

Het liep vanaf het begin eigenlijk al niet. Irritaties, het slechte veld en verkeerde passes zorgden er voor dat het spelniveau van RBC ver onder de ondergrens kwam en bleef. Tegen NSV wist RBC zijn wedstrijd nog wel te winnen. Eencorner leek binnengekopt te worden door Mike Alderson, maar via de onderkant van de lat kwam de bal terug het veld in. Lars de Voogd schoot de rebound er met een prachtig schot in, 1-0.

In het tweede bedrijf kreeg RBC maar mondjesmaat kansen. Alderson wist met een droge knal de 2-0 te maken, maar door een fout van doelman van Arthur van den Broek lag de 2-1 er gelijk na de aftrap in, toen hij niet stond op te letten.

RBC - NSV 2-1 (1-0)
1-0 De Voogd
2-0 Alderson
2-1

Opstelling RBC:Van den Broek;Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd, Van der Kruyssen, El Moussaoui; Numanovic, Boulahyan, Alderson

RBCgaat ten onder tegen HSC'28
Tegen HSC'28liep het spelbeeld nog verder terug. RBC was voetballend vele malen beter dan de tegenstander, maar veel combinaties liepen niet lekker door verkeerde passing of gewoonweg omdat men elkaar niet begreep. De irritaties liepen verder op door de enorme overtredingen van de club uit Heerle. Mohamed el Moussaoui werd een aantal keer getorpedeerd,dat zichtbaar leidde tot frustratie. Hij werd door hoofdtrainer Van derWoerdt in de rust ook aan de kant gehouden, voor zijn eigen bestwil.

De Voogd wist de enige kans van RBC te creren tijdens dit duel. In de eerste helft schoot hij een vrije trapbijna binnen, na een overtreding op Mohamed Boulahyan. In de tweede helft werd een counter RBC fataal, toen Gino Pieter de baldoor zag schieten. Bijde tweede paal werd de bal afgeleverd, waarna doelman Thierry Aarts kansloos was.

RBC probeerde een tandjeerbij te gooien, maar met veel overtredingen hield HSC'28 zich staande. Het leverde zelfs een rode kaart op toende ingevallen Fatih Dayiwerd neergelegd met een zware overtreding. Het zorgde bij Dayi voor flinke frustratie, maar al snelbeheerste de hoofdtrainer van RBC 2 zich weer.

Tegen tien man van HSC'28wist RBC de oplossinghelemaal niet meer te vinden. Het tempo werd laag gehouden, of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Ook werd niet getracht om een anderespeelwijze te gaan spelen om de bal in de pot te gooien, met bijvoorbeeld Pieter en Boulahyan voorin. "Ik ga altijd van een voetballende oplossing uit.Dus geen lange ballenin de zestien gooien vanaf de zijkanten," zolegde Van der Woerdt zijn keuze uit.

Het zorgde er uiteindelijk voor dat RBCmet 1-0 verloor. Door de overwinning van NSV op HSC'28 (2-1) is RBCgenoodzaakt om komende zondag om 12:50 uur penalty's te nemen tegen HSC'28 om te bepalen of RBC om plaatsdrie en vier speelt of om vijf en zes.

RBC - HSC'28 0-1 (0-0)
0-1

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Van Oeveren, Vromans; Mathijssen, De Voogd, Van der Kruyssen (Dayi); El Moussaoui (Numanovic), Boulahyan (El Allaoui), Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd