Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC beste van het toernooi, maar wordt tweede

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-09 00:00:00 // 2899 keer bekeken

RBC heeft een prima toernooi gespeeld op bezoek bij voetbalvereniging Klundert. Het was zowel tegen Klundert (Zaterdag Eerste Klasse), De Fendert (Zaterdag Derde Klasse) en DHV (Zaterdag Derde Klasse) constant de bovenliggende partij. Door twee fouten speelde de ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt echter alsnog gelijk tegen Klundert en De Fendert in de slotfase.

RBC vergeet te winnen van Klundert
RBC opende haar toernooi tegen de organisator van het toernooi. Twee jaar geleden speelde Klundert RBC nog weg in een oefenduel, dat toendertijd met 2-0 werd gewonnen door de thuisploeg. Maar nu waren de rollen compleet omgedraaid. Klundert mocht in de beginfase nog twee maal voorlangs schieten, maar het was vooral RBC dat veel indruk maakte. Het zette de thuisploeg, dat weinig kon uitrichten, veelvuldig vast. Andrej Numanovic, die de eerste wedstrijd de spitspositie bekleedde, zorgde voor het eerste gevaar aan de kant van RBC. Hij speelde zijn directe tegenstander uit, maar bij het uithalen schoot hij over de bal heen, waardoor zijn kans verkeken was.

RBC leek in de eerste helft nog op voorsprong te komen, maar een lob van Mohamed el Moussaoui viel te ver naar de buitenkant, waardoor Mike Alderson alleen in het zijnet kon schieten.

In het tweede bedrijf ging RBC verder op zoek naar het openingsdoelpunt. Via Numanovic, Remko van der Kruyssen en uiteindelijk Danny Mathijssen werd El Moussaoui vrijgespeeld aan de rechterkant. Met een hoge voorzet bediende hij Alderson bij de tweede paal die binnen kopte, 1-0. De ploeg van Van der Woerdt wilde door gaan en ging op zoek naar de bevrijdende 2-0. Die leek er ook te komen toen er een scrimmage voor het doel van Klundert ontstond. Uiteindelijk kwam de bal toch in handen van de doelman.

RBC leek de wedstrijd simpel uit te spelen, want echte kansen had de thuisploeg nog niet ontwikkeld, en liet daarop de teugels wat vieren. Van der Woerdt wisselde daarom El Moussaoui voor Romano de Neve. Maar ineens stond het 1-1. Nicky Vromans liet wel erg makkelijk een voorzet vanaf de rechterkant toe, waarna Roy van Oeveren verkeerd stond opgesteld en de spits van Klundert doelman Thierry Aarts kansloos liet.

Met nog een paar minuten op de klok probeerde RBC de overwinning nog binnen te halen, maar dat lukte niet meer. Mathijssen stuurde Alderson nog alleen voor de keeper met een prachtige boogbal, maar de van Roosendaal overgekomen buitenspeler werd (onterecht) afgevlagd.

RBC - Klundert 1-1 (0-0)
1-0 Alderson
1-1

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Van Oeveren, Vromans; Mathijssen, De Voogd, Van der Kruyssen; El Moussaoui (De Neve), Numanovic, Alderson

RBC geeft overwinning onnodig weg tegen De Fendert
Ook in de tweede wedstrijd was RBC continu de bovenliggende partij. Vooral Gino Pieter viel, net als tegen Klundert, op door zijn aanvallende kwaliteiten. Veelvuldig kon hij zo doorlopen tot de vijandelijke zestien meter. Ook met het opbouwen lieten ze hem met rust. Of ze durven hem niet aan te pakken, of ze kunnen het niet. Waarschijnlijk het laatste, want de van Baronie overgekomen mandekker wist een aantal keer simpel een man uit te spelen. Ook achterin viel De Tankop met zijn ijzersterke verdedigende optredens gedurende het hele toernooi.

Net als tegen Klundert wist RBC ook ditmaal de score te openen met een compleet uitgespeelde aanval. Vanuit het middenveld bediende Van der Kruyssen de weggelopen El Moussaoui aan de zijkant, waarna hij Lars de Voogd bediende rond de penaltystip die zijn eerste doelpunt voor RBC aantekende, 1-0.

RBC probeerde ook nu weer snel de 2-0 te maken. In de tweede helft was de ploeg van Van der Woerdt ook een aantal keer dichtbij de tweede treffer, maar Numanovic en Alderson zagen hun kansen stranden. Vlak voor tijd kreeg de ingevallen Mohamed Boulahyan een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken. Alderson werd via de lucht aangespeeld, die direct Boulahyan alleen voor de keeper zette, maar in plaats van dat hij meteen de bal over de keeper heen kopte, probeerde hij de bal nog te controleren. De bal sprong van zijn voet af, waardoor de doelman van De Fendert simpel de bal kon pakken.

Een minuut later lag echter de 1-1 erin. Achterin ontstond geklungel, waarna Mike Schalk alsnog de tegentreffer kon voorkomen, toen hij op de doellijn stond. In plaats van gelijk weg te schieten, wilde hij de bal eerst nog controleren, waardoor de bal er alsnog in vloog.

RBC - De Fendert 1-1 (1-0)
1-0 De Voogd
1-1

Opstelling RBC: Van den Broek; Schalk, Pieter, Van Oeveren (Schepers), Vromans; Mathijssen, De Voogd, Van der Kruyssen; El Moussaoui, Numanovic (Boulahyan), Alderson

DHV geen partij voor RBC; Alderson maakt wereldgoal
In de voorgaande twee wedstrijden viel het op dat RBC moeite had om de score verder op te voeren, waardoor het in de slotfase alsnog een tegentreffer moest toestaan. Tegen DHV leek zich weer eenzelfde scenario te ontplooien.

In de eerste helft ontstond er op een gegeven moment een schiettent voor het doel van DHV. El Moussaoui zijn schot werd uit de kruising geranseld, Boulahyan schoot hoog over en tegen de keeper aan, waardoor het 0-0 bleef.

Uit een corner van DHV wist RBC echter razendsnel om te schakelen. El Moussaoui bediende De Voogd aan de rechterkant, die op zijn beurt Alderson bij de tweede paal wist te vinden, waarna de oranje-witten al zaalvoetballend de openingstreffer maakten. Alderson schoof de bal naar Numanovic, die rustig nog even een tegenstander uitkapte en de bal in de linkerhoek schoot, 1-0.

In de tweede helft wist RBC echter wel snel de score op te voeren. Via een snelle vrije trap werd Alderson bereikt, die bijna vanuit de achterlijn de bal via de onderkant van de lat net over de doellijn wist te krijgen, 2-0. Hierna was het verzet gebroken van DHV, dat veelvuldig in het hemd werd gezet door de spelers van RBC en alle hoeken van het veld kreeg te zien. El Moussaoui, die al twee assists voor zijn rekening nam, schoot de 3-0 binnen via de binnenkant van de paal en een tegenstander.Ook Boulahyan, Alderson en Vromans kregen kansen om de score nog verder op te voeren. Uiteindelijk bleef de teller op drie staan.

RBC - DHV 3-0 (1-0)
1-0 Numanovic
2-0 Alderson
3-0 El Moussaoui

Opstelling RBC: Van den Broek (Aarts); Schalk (Vromans), Pieter, Schepers, Van Oeveren; De Voogd, Van der Kruyssen, El Moussaoui; Numanovic, Boulahyan, Alderson

Doordat Klundert wel twee wedstrijden won, zijn zij winnaar geworden van het toernooi. RBC eindigde op de tweede plaats, maar was in alle drie de wedstrijden wel de bovenliggende partij.

Komende donderdag staat het dorpentoernooi op het programma. RBC speelt eerst groepswedstrijden tegen Zondag Vierdeklassers NSV en HSC'28.

Klik hier voor foto's van dit toernooi! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd