Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Sterk RBC wint van Kloetinge 2

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-06 00:00:00 // 2743 keer bekeken

RBC heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. In het Herstaco Stadion won de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt met 1-0 door een doelpunt van Mohamed Boulahyan.

In de eerder gegeven vermoedelijke opstelling waren een aantal wijzigingen aangebracht. Nicky Vromans begon vanaf de bank, waardoor iedereen een plaats opschoof achterin en de rechtsbackpositie ingenomen werd door Mike Schalk. Op het middenveld werd niet Van der Kruyssen op tien gezet, maar Mohamed el Moussaoui. Andrej Numanovic werd opgesteld als rechtsbuiten.

Het was de eerste ontmoeting met het nieuwe elftal en in de rust waren de kritieken van verschillende RBC-supporters goed. Over het veldspel, de individuele kwaliteiten en de laatste linie was men lyrisch. De verdediging van de Roosendaalse club gaf in de eerste helft namelijk geen krimp. Enkele hachelijke situaties ontstonden voor de goal van Arthur van den Broek, maar alle werden vakkundig opgelost. Een simpel schot uit de tweede lijn was het enige noemenswaardige wapenfeit van Kloetinge 2, dat overigens over een prima tweede elftal beschikt.Bij RBC was het de eerste tien minuten aftasten en het werd ook lichtelijk naar achteren gedrukt, al waren de counters van de thuisploeg scherp, maar de eindpass was steeds verkeerd, te laat of werd helemaal niet gegeven.

Na een half uur werd Kloetinge 2 steeds meer de eigen zestien meter in gedrukt, waar het bijna niet meer vanaf kwam. RBC liet enkele flitsende aanvallen zien, maar succes leverde dat nog niet op. Zo'n tien minuten voor de rust werd de aanvalsdrift van de oranje-witten wel beloond. Na een aanval via een aantal schijven bracht El Moussaoui Boulahyan in stelling die alleen voor de keeper met een sliding de bal in de verre hoek wist te krijgen. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van RBC.

Vlak voor rust leek RBC op 2-0 te komen toen El Moussaoui de mee opgekomen Lars de Voogd bereikte, die vervolgens passte naar Boulahyan die een overstapje maakte, waarna Remko van der Kruyssen zijn schot van net buiten de zestien langs de verkeerde kant van de paal zag belanden.

In de tweede helft kreeg RBC al snel een grote kans om de score verder op te voeren. Mike Alderson werd weggestuurd, maar zijn inzet met zijn zwakke been ging over het doel heen. Daarna haalde Van der Woerdt Boulahyan, El Moussaoui en uiteindelijk ook Danny Mathijssen eruit. Hiermee zakte het niveau van RBC naar beneden, waar Kloetinge steeds dreigender werd.

Vlak voor tijd kreeg het dan nog enkele mogelijkheden op een onverdiende gelijkmaker. De ingevallen doelman Thierry Aarts liet zich in ieder geval van zijn beste kant zien. Eerst wist hij met een katachtige redding de bal in de korte hoek uit het doel te houden. Niet veel later wist hij een schot met een achteruit duikende beweging met de vingertoppen te keren. Hierdoor pakte RBC een verdiende overwinning.

RBC - Kloetinge 2 1-0 (1-0)
1-0 Boulahyan

Opstelling RBC: Van den Broek (Aarts); Schalk, Pieter, Mathijssen (Schepers), Van Oeveren (Vromans); De Voogd, El Moussaoui (De Neve), Van der Kruyssen; Numanovic, Boulahyan (Dahi), Alderson

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd