Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt de punten tegen Sprundel

Gepost door:Remy // 2014-04-21 00:00:00 // 2884 keer bekeken

RBC heeft vandaag in het eigen Herstaco Stadion met 2-1 gewonnen van Sprundel. Na een sterke eerste helft leidde de thuisploeg al met 2-0. Na rust jaagde Sprundel op de gelijkmaker, maar RBC hield stand.

De Roosendalers begonnen goed aan de wedstrijd en het spel voltrok zich met name op de helft van Sprundel. Na wat mislukte afstandsschoten werd het overwicht in de twintigste minuut wel beloond met een doelpunt. De op het middenveld opererende Nicky Maas speelde in op Nick Smit, die zijn tegenstander te vlug af was en de bal hard voor gaf. Redouane el Allaoui was alert en tikte de openingstreffer tegen de touwen.

RBC probeerde direct door te drukken, wat binnen korte tijd resulteerde in enkele mooie kansen. Anouar el Khassim stuitte echter op de benen van de doelman en rechtsback Jesse Verbraak kopte naast op aangeven van de andere back, David van Kiel. Voor de rust wist de thuisploeg de score alsnog verder uit te bouwen. Een schot van Anouar el Khassim rolde tergend langzaam over de lijn.

De voorsprong was meer dan verdiend. Dat de Roosendalers scherp stonden bleek al toen Maas twaalf seconden na het eerste fluitsignaal een gele kaart te pakken had. Zonder daarna nog over de schreef te gaan speelde RBC wel fel. Vrijwel alle duels werden gewonnen en van Sprundel had de thuisploeg weinig te duchten. Tot de bezoekers plots met drie man sterk, tegenover slechts n RBC'er, op het doel van Arthur van den Broek afstormden. Die ene RBC-verdediger, Dennis Voermans, greep echter uitstekend in en wist daarmee een levensgrote kans onschadelijk te maken.

In de tweede helft was het duel wat meer in evenwicht. Toen Sprundel twintig minuten voor tijd met een knap doelpunt de aansluiting vond werd het toch nog spannend. De bezoekers zijn nog volop in gevecht om de dertiende plaats, en daarmee nacompetitie, te ontlopen. Hen was er dus alles aan gelegen om nog de gelijkmaker te forceren. RBC stond flink onder druk, maar verweerde zich kranig.

Onder impulsen van de uitblinkende Nicky Duyvelaar wisten de oranje-witten ook nog een aantal keer gevaarlijk uit te breken. Anouar el Khassim had twee keer de beslissende goal op zijn schoen, maar beide keren vond hij de niet altijd even zeker ogende keeper van Sprundel op zijn weg.

Desondanks trok de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt de punten over de streep, waarmee het zich definitief veilig speelde in de vierde klasse. Er resteren dit seizoen nog twee wedstrijden. Op 4 mei thuis tegen Bavel, dat zich vandaag al verzekerde van het kampioenschap, en een week later uit tegen SAB. De Bredanaars staan reeds maandenlang op de laatste plaats en degraderen naar de vijfde klasse.

RBC - Sprundel 2-1 (2-0)
1-0 Redouane el Allaoui
2-0 Anouar el Khassim
2-1

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Jesse Verbraak, Eric Lankers, Dennis Voermans, David van Kiel; Nicky Duyvelaar, Nicky Maas, Redouane el Allaoui; Anouar el Khassim, Jajaj Memisi (Andr van Dongen) en Nick Smit (Zakaria ben Slimane).

Overige uitslagen:
Barca - Bavel 0-4
Chaam - Schijf 7-2
Viola - VVR 2-0
Wernhout - Advendo 1-1
Gloria UC - Zundert 1-2
SAB - WDS'19 0-4

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd