Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC slikt ruime nederlaag tegen WDS

Gepost door:Remy // 2014-04-06 00:00:00 // 2954 keer bekeken

RBC heeft zondag een fikse nederlaag geleden tegen WDS'19, de trotse koploper in de stand om de derde periode. Voor het oog van de camera's van FOX Sports en ZuidWest TV werd het 2-5 voor de bezoekers uit Breda.

Na een schorsing van vier wedstrijden waren Anouar el Khassim en Nick Smit eindelijk weer inzetbaar. Laatstgenoemde startte echter op de bank. El Khassim verscheen wel aan de aftrap en zorgde ook voor het eerste gevaar toen hij op volle snelheid de diepte in werd gestuurd. De keeper kon zijn inzet echter keren. Even later leek Redouane el Allaoui alsnog voor de openingstreffer te zorgen. De linkeraanvaller schoof de bal voorbij de doelman, maar een verdediger van de bezoekers was net op tijd om de bal weg te werken.

Aan de overkant kreeg WDS ook wat kansjes en treffers konden niet uitblijven. De vorige drie ontmoetingen met de Bredanaars waren ook al zeer doelpuntrijk verlopen, met uitslagen van 4-6 voor RBC, 2-2 en, eerder dit seizoen, 4-3 in het voordeel van WDS. Na zo'n twintig minuten werd de score geopend door de bezoekers, toen de spits volledig werd vrijgelaten en de bal kon inkoppen.

Het duurde niet lang voordat de score werd verdubbeld. Keeper Arthur van den Broek kon in eerste instantie nog een tegendoelpunt voorkomen, maar vervolgens werd er niet daadkrachtig ingegrepen waardoor de 0-2 alsnog kon worden binnengeschoten. Voor de rust wist RBC nog wel iets terug te doen, waardoor er weer mogelijkheden lagen voor de tweede helft. De verder tamelijk onzichtbare Ivo Vergouwen werd op maat bediend door El Allaoui en kopte de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Een paar minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld toen WDS op 1-3 kwam. Opnieuw vond RBC echter snel de aansluiting. De thuisclub kreeg een strafschop toegekend en die werd koelbloedig benut door Mike Magielse. Ondanks dat het lang duurde voordat de middenvelder daadwerkelijk mocht aanleggen bleef hij rustig en stuurde hij de doelman de verkeerde hoek in.

In de fase daarna was RBC de bovenliggende partij. Er werd flink drukgezet op het doel van WDS, dat amper nog van de eigen helft af kwam en regelmatig tijd rekte. Veelal werden de schoten van RBC echter geblokt, wat wel hoekschoppen opleverde, maar geen goals. Nadat het offensief niets had opgeleverd bracht trainer Erwin van der Woerdt in de slotfase aanvaller Smit in voor de als rechtsback opgestelde Zakaria ben Slimane. Al vrij snel besliste WDS het duel echter definitief. In de laatste minuut werd ook nog een rechtstreekse vrije trap achter Van den Broek geschoten. De gebroeders Bayram en Abdul Avci, samen goed voor vier treffers, maakten het verschil aan de kant van de bezoekers.

RBC - WDS'19 2-5 (1-2)
0-1
0-2
1-2 Ivo Vergouwen
1-3
2-3 Mike Magielse (strafschop)
2-4
2-5

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Zakaria ben Slimane (Nick Smit), Eric Lankers, Jesse Verbraak, Nicky Maas; Mike Magielse, Ivo Vergouwen, Nicky Duyvelaar; Anouar el Khassim, David van Kiel (Jajaj Memisi) en Redouane el Allaoui.

Overige uitslagen:
Chaam - Barca 2-3
Viola - Bavel 0-0
Wernhout - Schijf 0-0
Gloria UC - VVR 0-3
SAB - Advendo 0-3
Sprundel - Zundert 0-0

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd