Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft de witte vlag al lang gehesen en verliest ook in Alphen

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-09 00:00:00 // 2819 keer bekeken

Afgelopen week werd bekend dat Anouar el Khassim en Nick Smit nog een extra duel schorsing erbij kregen. De wedstrijd in en tegen Wernhout is onherroepelijk het breekpunt van dit elftal geweest. Na dat duel is er iets geknakt, wat afgelopen week een extra deuk erbij opleverde.

In de voorbeschouwing van RBC werd gerept over de wedstrijd die gewonnen moest worden. Daar was geen moment sprake van. De motivatie en de wil zullen mogelijk nog wel aanwezig zijn, maar het geloof in eigen kunnen is helemaal weg. RBC wist ook slechts n kans af te dwingen in de gehele wedstrijd. Ivo Vergouwen soleerde zoals alleen hij dat kan aan de rechterkant twee tegenstanders voorbij, kwam het zestienmetergebied binnen en keek even waar de keeper stond en krulde de bal net over de vingertoppen van de duikende doelman heen, 0-1.

Het was tien minuten voor rust dat RBC op voorsprong kwam. Die voorsprong was volledig onverdiend. De thuisploeg creerde zelf helemaal niets, maar via hulp van de verdedigers van RBC kwam het toch tot grote kansen. Zo werd een fout in de verdediging bijna afgestraft, maar de inzet belandde op de lat. Een fout aan de rechterkant van de verdediging hielp Viola ook bijna aan een voorsprong, maar Arthur van den Broek kon nog redding bieden. Vlak voor tijd werd de derde fout wel fataal. Een hoge bal werd helemaal verkeerd ingeschat door David van Kiel die er onder door ging, waarna de aanvaller van Viola die er achterstond een medespeler in staat stelde simpel de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Er gebeurde weinig. RBC wist zelf geen enkele kans te ontplooien. Mike Machielse zag een aantal schoten van grote afstand naast of simpel in de handen van de keeper belanden en Jesse Verbraak schoot een vuurpijl hoog over het doel heen. Het waren de enige noemenswaardige wapenfeiten van het elftal van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

De thuisploeg was niet veel beter, maar wist nog wel enkele kansen te creren. Een afstandsschot vanuit de tweede lijn werd gepareerd door Van den Broek en een kopbal uit een vrije trap werd ook gepakt door de RBC-goalie.

Zeven minuten voor tijd ging het dan toch mis. Van der Woerdt had Nicky Duyvelaar en Magielse van het veld gehaald en Zakaria ben Slimane en Ruben Buse erin gebracht. Zij stonden nog maar koud in het veld, toen Viola via een scrimmage en de binnenkant van de paal de overwinning veilig stelde. RBC deed in de resterende tijd geen aanstalten meer maken op een eventueel gelijkspel. Het geloof was en is helemaal weg.

RBC zal nu naar onderen moeten kijken, want ondanks dat de ploeg van Van der Woerdt zesde blijft staan, is het gat met nummer twaalf Sprundel slechts vijf punten. Komende week staat het thuisduel met Zundert op het programma, gevolgd door het uitduel met nummer vijf Chaam.

Viola - RBC 2-1 (1-1)
0-1 Vergouwen
1-1
2-1

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Lankers, Verbraak, Van Kiel; Magielse (Ben Slimane), Duyvelaar (Buse), El Allaoui; Van Meer (Memisi), Voermans, Vergouwen

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd