Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC in tweede helft ruim langs VVR

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-02 00:00:00 // 2855 keer bekeken

RBC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. In het eigen Herstaco Stadion wonnen de oranje-witten met 5-2 van VVR.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt kon met een vrij fitte spelersselectie toewerken naar het duel met de club uit Rijsbergen. Zondagmiddag werd echter duidelijk dat Glenn van Meer niet kon spelen en ook Eric Lankers uit voorzorg aan de kant werd gehouden, vanwege pijn aan de kuit. Van der Woerdt startte daarom met dezelfde elf als tegen Gloria UC afgelopen week.

RBC kwam uitstekend uit de startblokken. Na een paar minuten kopte Mike Machielse uit een corner van Redouan el Allaoui de 1-0 binnen. De Roosendalers konden echter niet lang van de voorsprong genieten. VVR wist uit een afgeslagen vrije trap uit de tweede lijn de 1-1 binnen te schieten. Echter hadden de bezoekers helemaal geen recht op die vrije trap. David van Kiel tikte de bal over de zijlijn, maar de rechtsbuiten van VVR duikelde over het uitgestoken been van de Belgische verdediger, waarna de vrije trap volgde.

De bezoekers kwamen daarna goedkoop op 1-2. Via rechts brak VVR door, waarna doelman Arthur van den Broek in de fout ging door de bal los te laten en deze door het midden weg te duwen. De meegelopen VVR-spits wist simpel de 1-2 binnen te knallen. Na de 1-2 was het ook vrij snel weer gelijk. El Allaoui werd gelanceerd en kwam alleen voor de doelman, maar net voor hij wilde uithalen werd hij van achteren neergelegd. Om onbegrijpelijke redenen kreeg de verdediger die de overtreding beging geen rode kaart. Hij kreeg zelfs helemaal geen kaart. Machielse mocht echter wel achter de toegekende strafschop gaan staan en schoot de bal onberispelijk binnen, 2-2.

Beide teams kregen na de gelijkmaker enkele kansen en mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo kwam Van Kiel alleen voor de keeper, maar werd zijn inzet gestopt en ook Anouar el Khassim kwam alleen voor de doelman, maar ook zijn inzet werd gekeerd. Tussendoor kopte VVR uit een goed genomen vrije trap keihard op de lat. De bezoekers hadden sowieso een specialist in het elftal, want elke hoekschop of vrije trap was gevaarlijk.

In de tweede helft nam VVR steeds meer het initiatief en probeerde RBC er met counters snel uit te komen. Een van die counters was succesvol. Aan de rechterkant werd Jajah Memisi aangespeeld, die de bal verkeerd aannam, maar al stuiterend wipte hij de bal over de centrumverdedigers heen, waarna El Khassim de bal in de hoek kon koppen, 3-2.

Na de voorsprong werd Memisi gewisseld voor Nick Smit en werd Ivo Vergouwen in de punt geposteerd en El Allaoui ging op tien spelen. Vergouwen zette El Khassim vrij voor de keeper, zijn inzet werd gekeerd, maar de meegelopen Smit wist voor een leeg doel simpel de 4-2 te maken. Ondanks de ruime voorsprong kreeg VVR wel degelijk kansen op de gelijkmaker of de aansluitingstreffer. Uit een afgeslagen corner spatte een schot uit de tweede lijn uiteen op de paal, en een lobje waar Van den Broek kansloos was, werd door Dennis Voermans met een kopbal van de lijn gered.

In de slotfase kreeg RBC steeds meer ruimte en die werd ook benut om de vijfde treffer van de middag te noteren. El Khassim werd weer weggestuurd door Vergouwen, keek waar de keeper stond, en schoot net buiten de zestien diagonaal zijn tweede van de middag binnen. De van DOSKO overgekomen aanvaller kreeg daarna nog een kans toen hij vanaf links alleen voor de keeper kwam, maar zijn inzet ging voorlangs.

Door de overwinning blijft RBC aansluiting houden met de top vijf van de Vierde Klasse D. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt leek ook over nummer vijf Chaam heen te gaan, aangezien die in de tweede helft nog met 2-1 achter stonden op bezoek bij Sprundel. Zij wisten hun partij echter nog met 2-3 te winnen. Ook Viola won op bezoek bij hekkensluiter SAB met 0-1. Het gat met beide clubs blijft twee en vijf punten. Over twee weken speelt RBC een uitwedstrijd bij directe concurrent Wernhout dat momenteel zevende staat.

RBC - VVR 5-2 (2-2)
1-0 Machielse
1-1
1-2
2-2 Machielse
3-2 El Khassim
4-2 Smit
5-2 El Khassim

Opstelling RBC: Van den Broek; Ben Slimane (Maas), Voermans, Verbraak, Van Kiel; Duyvelaar (Buse), Machielse, Vergouwen; Memisi (Smit), El Khassim, El Allaoui

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Promovendus')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd