Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC komt niet verder dan gelijkspel tegen laagvlieger Schijf

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-19 00:00:00 // 2925 keer bekeken

"Elk punt dat we missen is er n teveel," zo stelde hoofdtrainer Erwin van der Woerdt in de voorbeschouwing op de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Schijf. Alle goede bedoelingen ten spijt liet RBC in de eerste wedstrijd na de winterstop direct twee punten liggen. Tegen nummer twaalf Schijf kwam RBC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door het gelijke spel zakken de Roosendalers naar een zevende plaats op de rangschikking.

De bezoekers uit Schijf werden kort na de aftrap meteen gevaarlijk met een aanval over de linkerflank. Met doelman Arthur van den Broek was al afgerekend, maar de inzet van de spits kon nog op het laatste moment geblokkeerd worden. Daarna kreeg RBC al snel de overhand. Goede kansen waren er voor Jajaj Memisi, maar hij zag twee keer een mooi schot uit het doel geranseld worden. Dennis Voermans knalde een bal langs de kruising. Het was eigenlijk de enige echte scoringsmogelijkheid voor de gelegenheidsspits, die wel meermaals met goede passjes medespelers lanceerde, maar te weinig in kansrijke positie opdook als er voorzetten kwamen van bijvoorbeeld Redouane el Allaoui en Nicky Maas. Voermans zette met een hakbal wel Nicky Duyvelaar vrij in het zestienmetergebied, maar de middenvelder produceerde slechts een rollertje waardoor een grote kans verloren ging.

De missers kwamen RBC duur te staan, want Schijf nam zowaar de leiding. Met een mooie aanval wist Schijf ruimte te creren aan de linkerkant, al werd daar ook niet doortastend verdedigd door RBC. Duyvelaar en Eric Lankers leken er beiden op te rekenen dat de ander wel zou ingrijpen, waardoor in alle vrijheid een voorzet kon worden gegeven, die voorbij Van den Broek werd getikt: 0-1.

De thuisploeg had bij de start van het tweede bedrijf direct weer het initiatief in handen en dat resulteerde binnen tien minuten in de gelijkmaker. Memisi was met een intikker de gevierde man. Schijf leek al lang blij met een punt en ging ook bij deze gelijke stand door met tijdrekken. RBC bleef sterker, zonder dat de achterhoede van de bezoekers echt in de problemen kwam. Zo werden vele hoekschoppen en vrije trappen zonder moeite onschadelijk gemaakt. Ondertussen bleef het oppassen voor counters van Schijf.

In de slotfase bracht trainer Erwin van der Woerdt de van een voetblessure herstellende Nick Smit in het veld voor Voermans. In de paar minuten dat de aanvaller in het veld stond wist hij toch meteen wat extra's te brengen. Smit bracht na goed doorzetten Lankers in stelling, waarop RBC's aanvoerder in de verre hoek mikte maar de bal naast het doel schoot. In de slotseconden scheerde een uithaal van Mike Magielse net langs de verkeerde kant van de paal.

Zo vergat RBC zichzelf voor de zoveelste maal dit seizoen te belonen. De oranje-witten speelden niet briljant, maar zeker ook niet slecht en puntverlies was niet nodig geweest.

RBC - Schijf 1-1 (0-1)
0-1
1-1 Jajaj Memisi

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Lankers, Verbraak, Van Kiel; Duyvelaar, Magielse, Vergouwen; El Allaoui, Voermans (Smit), Memisi.

Overige uitslagen:
SAB - Gloria UC 1-3
Sprundel - Wernhout 1-1
WDS'19 - Viola 3-5
Zundert - Chaam 4-1
Advendo - Barca 2-2
VVR - Bavel 2-3

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Promovendus')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd