Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Persoonlijk falen leidt geflatteerde nederlaag RBC in

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-13 00:00:00 // 2732 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag onnodig verloren van Derdeklasser Hoeven. In het Herstaco Stadion verloor de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt met 1-3 door flinke verdedigingsfouten.

Net als tegen FC Bergen waren Mohammed el Moussaoui en Mohammed Bakkie weer present. Laatstgenoemde heeft veel weg van Ralf Seuntjens. Zowel zijn uiterlijk, zijn loopje en techniek lijken erg veel op die van de voormalig speler van RBC Roosendaal. Zij startten beiden vanaf de bank. Voorin was een plekje voor Anouar el Khassim gereserveerd. Dennis Voermans was niet van de partij vanwege een ontstoken teen.

RBC opende sterk in de eerste helft. Met goede combinaties werd Hoeven naar achteren gedrukt. Maar net als tegen FC Bergen kon RBC geen uitgespeelde kansen creren in het eerste half uur. De oranje-witten kregen wel een aantal corners, maar verder dan een kopbal van David van Kiel kwam RBC niet. Tussendoor produceerde de Roosendaalse ploeg nog een afstandsschot via Jajaj Memisi, maar dat verdween recht in de handen van de keeper.

Vlak voor rust kreeg RBC twee uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst werd Redouan el Allaoui door Nicky Duyvelaar aan de linkerkant weggestuurd, maar zijn lobje ging voorlangs. Even later kwam Ivo Vergouwen alleen voor de keeper vanaf de rechterkant, maar zijn schot knalde op de vuisten van de keeper van Hoeven uiteen. Hoeven liet in de eerste helft niets zien. Men kwam niet verder dan de zestien van RBC.

In de tweede helft veranderde het een en ander bij RBC. Zo kwamen El Moussaoui en Mohammed erin. Memisi en El Khassim werden naar de kant gehaald. RBC opende weer goed en dit keer wel met kansen. Zo werd een schot van Magielse geblokkeerd, zag Mohammed zijn kopbal uit een schitterende voorzet van Glenn van Meer door de doelman geblokkeerd worden en El Allaoui zag zijn schot uit de verre hoek getikt worden. Het was in die fase wachten op de 1-0 voor RBC, maar plots was daar een enorme kans voor Hoeven toen Van Kiel in de fout ging. Het lobje van de spits van de bezoekers zeilde echter naast.

Niet veel later kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Hoeven mocht een vrije trap nemen vlak bij het zestienmetergebied van RBC, waar de verdediging van de oranje-witten stond te slapen. Van Kiel liet zich andermaal simpel uitspelen door een aanvaller van Hoeven, die zijn collega-aanvaller een niet te missen kans gaf, 0-1. Na de 0-1 was het ook snel 0-2 toen Jesse Verbraak een enorme blunder beging. Doelman Maarten Hack nam een doeltrap om deze vervolgens aan Verbraak te geven. In het hart van de verdediging probeerde Verbraak een aanvaller van Hoeven uit te kappen, die de bal veroverde en de 0-2 aantekende. Bij de 0-3 werd Zakaria ben Slimane op de rechterkant eruit gelopen, waarna een voorzet bij de tweede paal een geheel vrijstaande aanvaller van Hoeven bereikte, die vervolgens de 0-3 wist te maken.

Tussen de doelpunten van Hoeven door kreeg RBC voldoende mogelijkheden om de gelijkmaker of de aansluitingstreffer te maken. Mohammed zag zijn inzet net bij de eerste paal eruit getikt worden, El Khassim zag, na een goede voorzet van El Moussaoui, zijn kans verdwijnen aan de verkeerde kant van de paal, Magielse zag zijn schot net over de kruising heen gaan, en pas na 0-3 kwam er een treffer aan RBC-zijde op het bord. Het was echter wel een rebound. Mohammed werd in de zestien aangespeelde, draaide goed weg, maar zag zijn schot gekeerd worden. El Moussaoui wist na een snelle handeling alsnog de 1-3 te maken.

Met nog een aantal minuten op de klok kreeg RBC nog een aantal mogelijkheden om er 2-3 van te maken, maar ook die kansen waren niet besteed aan de voorhoede van RBC.

Hoeven liet als nummer twaalf van de Derde Klasse A een povere indruk achter, met geen enkele kans die men zelf afgedwongen had. De verdediging van RBC beging weer een aantal verdedigingsfouten, waar de eerste seizoenshelft er ook vol mee stond. Dat is misschien nog wel veel zorgwekkender.

RBC Hoeven 1-3 (0-0)
0-1
0-2
0-3
1-3 El Moussaoui

Opstelling RBC:Van den Broek (Hack); Ben Slimane (Van Meer), Van Kiel, Lankers (Memisi), Duyvelaar (Buse), Magielse, Vergouwen (Ben Slimane) , El Allaoui (El Khassim), El Khassim (El Moussaoui), Memisi (Mohammed)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd