Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt FC Bergen en tankt zelfvertrouwen

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-05 00:00:00 // 2972 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag een goede overwinning geboekt op FC Bergen. De koploper in de Vierde Klasse B, die twaalf competitieduels won, eenmaal gelijk speelde en nog geen enkele keer verloor, moest zijn meerdere erkennen in RBC door middel van een 0-1 nederlaag.

Bij RBC was in de startopstelling een nieuwe speler te ontdekken. Het ging om Mohammed el Moussaoui, die afgelopen seizoen nog in het eerste elftal van BSC speelde. Hij stond in de spits geposteerd. Ook spelbepaler Ivo Vergouwen speelde in de eerste helft, waar aanvoerder Eric Lankers afwezig was en Nicky Duyvelaar wegens een buikblessure nog aan de kant werd gehouden.

RBC opende sterk in de eerste helft en had het eerste kwartier continue een veldoverwicht. Echter ontbrak het steeds aan de laatste pass, of werd El Moussaoui bij goed wegdraaien tegen de grond gewerkt. RBC wist daardoor geen kansen af te dwingen, waar FC Bergen wel een grote kans kreeg, nadat een buitenspeler Glenn van Meer eruit liep. Doelman Arthur van den Broek belette het de thuisploeg echter om op voorsprong te komen.

Hierna nam FC Bergen het initiatief wat over. Het wist een aantal keer via haar buitenspelers de achterlijn te halen en voorzetten te geven, maar verdedigend optreden in het centrum zorgde ervoor dat echt grote kansen uitbleven. RBC moest in deze fase steeds vaker de lange bal gaan hanteren, waar voornamelijk El Moussaoui gezocht werd. Deze kwam steeds meer in een tang te zitten, door zowel goed verdedigend optreden van de thuisploeg als lichte overtredingen.

Het was hiermee nog steeds wachten op de eerste kans van RBC. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam RBC er weer wat meer uit en toonde El Moussaoui zijn klasse. Zijn eerst opgezette aanval mislukte nog. Hij speelde daarmee zo'n vijf spelers van FC Bergen op een hele kleine ruimte uit, maar de zesde speler wist zijn doorgang naar het vijandelijke doel te blokkeren. Niet veel later herhaalde hij dit kunstje, ging een een-tweetje aan met Ruben Buse, die met een leep tikje de doorgelopen El Moussaoui alleen voor de doelman zette. Hij faalde niet, 0-1.

RBC had na de 0-1 gelijk op 0-2 moeten komen toen El Moussaoui Redouan el Allaoui vrij voor de keeper zette. In tegenstelling tot zijn collega-aanvaller zag El Allaoui zijn poging door de keeper geblokkeerd worden.

In de tweede helft kwamen er een aantal andere spelers in. Zo kwam onder andere Zakaria ben Slimane erin en was er nog een nieuwe speler die in de spits ging spelen. Ook dit was een Mohammed, met de bijnaam 'Bakkie'. Een wat bonkerige speler.

Door de mutaties en veranderingen kwam RBC in de eerste minuut na de rust al in de problemen, maar al snel herstelde het elftal zich. Na een kwartier kwam ook Anouar el Khassim in het elftal. Hij verving de moegestreden El Moussaoui. RBC verdedigde de voorsprong met verve. Al was FC Bergen nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap werd ingekopt, maar de ingevallen doelman Maarten Hack wist met een mooie safeduik de bal klemmend naar de grond te werken. FC Bergen raakte ook nog de paal, maar ook hier zat Hack er goed bij.

RBC ving FC Bergen in de tweede helft veelvuldig op bij de middenlijn. RBC kreeg daarom ook nog enkele kansen, waarvan twee hele grote. Zo kwam El Khassim alleen voor de keeper vanuit de linkerkant, maar hij schoot zijn inzet naast. De nieuwe spits kwam ook alleen voor de doelman, maar zijn lobje kon nog net door de doelman uit de lucht worden gepakt.

Beide nieuwkomers kunnen echter niet voor RBC in de tweede seizoenshelft in actie komen.

FC Bergen - RBC 0-1 (0-1)
0-1 El Moussaoui

Opstelling RBC: Van den Broek (Hack); Verbraak, Voermans (Ben Slimane), Van Kiel, Van Meer; Machielse, Vergouwen (Mohammed), Buse (Van der Woerdt); Memisi, El Moussaoui (El Khassim), El Allaoui







Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd