Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC klopt hekkensluiter met ruime cijfers

Gepost door:Remy // 2013-12-15 00:00:00 // 2861 keer bekeken

RBC kan met een goed gevoel de winterstop in. Op de laatste speeldag van 2013 werd nummer laatst SAB met 4-0 verslagen. De Roosendalers sluiten het jaar af op de zesde plaats, met achttien punten uit dertien duels. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt heeft wel drie clubs zeer kort achter zich, terwijl het gat met nummers vier en vijf Viola en Chaam zes punten bedraagt.

De technische staf kreeg deze week weer een flinke portie negatief nieuws te verwerken. Wiebe de Kok en Mitch Klijn zijn de rest van het seizoen uitgeschakeld, terwijl ook Nick Smit enkele maanden zal ontbreken. Daarnaast was Nicky Duyvelaar niet inzetbaar wegens een buikblessure en moest Eric Lankers verstek laten gaan vanwege zijn werk. Ivo Vergouwen en Zakaria ben Slimane trainden deze week wel weer mee en eerstgenoemde keerde zondag met de aanvoerdersband om zijn arm terug in de basis.

SAB had dit seizoen pas vijf punten vergaard en ook in het Herstaco Stadion wisten de Bredanaars geen potten te breken. RBC had de gehele wedstrijd de controle en de teruggekeerde Vergouwen bood zijn medespelers met zijn rust aan de bal wat extra tijd en ruimte. De keeper van SAB moest zich strekken om een vrije trap van diezelfde Vergouwen uit zijn doel te ronselen en aan de rechterkant creerde RBC 2-speler Jajaj Memisi een aardige kans.

Na een kwartier kwam RBC op voorsprong. Een lange bal vanaf de linkerflank werd volledig gemist door de SAB-goalie, waarna Ruben Bus dacht de profiteren. Zijn goal werd echter afgefloten door de scheidsrechter, die vermoedelijk hands van een SAB-speler had geconstateerd en de bal op de stip legde. Mike Magielse plaatste zich achter de bal en schoot deze in de linkerbenedenhoek. Het was alweer van de uitwedstrijd tegen Advendo op 6 oktober geleden dat RBC de openingstreffer wist te scoren.

In het vervolg bleef RBC de sterkere partij, al kwamen de bezoekers er nog wel eenmaal zeer gevaarlijk uit. Arthur van den Broek reageerde echter goed en wist een doorgebroken speler van SAB het scoren te beletten. De thuisploeg kon daardoor met een 1-0 stand de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen de score al werd verdubbeld. Vergouwen dribbelde vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen en verschalkte de doelman met een wippertje, waarop Memisi bij de tweede paal het laatste tikje kon geven. Daarmee zat RBC in een zetel. Dat een wedstrijd bij een verschil van twee goals nog niet is gespeeld hebben de oranje-witten dit seizoen meerdere malen ervaren, maar SAB leek en bleek niet bij machte om het RBC nog echt lastig te maken.

RBC daarentegen bleef strijden en wilde de toeschouwers op meer treffers trakteren. Een stijlvolle omhaal van Redouane el Allaoui werd gevangen door de keeper en een doelpunt van Bus op aangeven van Dennis Voermans werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar daarna was het verzet van SAB definitief gebroken.

De 3-0 kwam op naam van Erwin van der Woerdt, die pas hooguit tien tellen binnen de lijnen stond. Voermans ontving de bal op de linkerflank, waarna Van der Woerdt naar voren stormde en positie koos voor het doel. Hij werd op maat bediend door Voermans en kopte met zijn eerste balcontact RBCs derde goal tegen de touwen.

Daarmee was de koek nog niet op, want ook de andere invaller, Ben Slimane, wist zich op het scoreformulier te plaatsen. El Allaoui werd neergehaald en vervolgens schoot Ben Slimane de toegekende vrije trap schitterend over de muur in de kruising.

Even leek er zelfs nog meer in te zitten voor RBC, maar een ziedend schot van Voermans werd uit het doel getikt en Magielse draaide een bal net naast. Belangrijker was misschien nog wel dat RBC in de slotfase achterin de nul wist te behouden, voor de tweede keer dit seizoen en alweer van 29 september geleden.

RBC SAB 4-0 (1-0)
1-0 Mike Magielse (strafschop)
2-0 Jajaj Memisi
3-0 Erwin van der Woerdt
4-0 Zakaria ben Slimane

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Nicky Maas, Jesse Verbraak, David van Kiel, Glenn van Meer; Ruben Bus (Erwin van der Woerdt), Ivo Vergouwen, Mike Magielse; Jajaj Memisi (Zakaria ben Slimane), Dennis Voermans en Redouane el Allaoui.

Overige uitslagen:
Schijf Bavel 0-4
Sprundel Gloria UC 2-3
WDS19 Wernhout 1-2
Zundert Viola 3-2
Advendo Chaam 3-0
VVR Barca 6-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd