Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC laat zich afslachten in Bavel

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-08 00:00:00 // 2602 keer bekeken

RBC heeft een keiharde nederlaag moeten incasseren zondagmiddag. Op bezoek bij koploper Bavel werd er met 6-1 verloren.

De opdracht van hoofdcoach Erwin van der Woerdt was om ultra-defensief te starten. Al snel bleek het met het aanvalsgeweld van de thuisploeg wel mee te vallen. Kansen kreeg Bavel nauwelijks in de openingsfase. RBC daarentegen had blijkbaar geen opdracht gekregen wat te doen als men de bal wel had. Voorin liep niemand vrij, waardoor bij een bal verovering vaak een balletje breed getikt moest worden. Vaak verloor men door het knullig rondspelen ook snel weer de bal.

RBC leek echter wel op voorsprong te komen, toen een goede pass van Nicky Maas in de loop bij Dennis Voermans belandde, die bekwaam afrondde. De assistent-scheidsrechter keurde de goal echter af vanwege buitenspel.

Hierna kwam Bavel plots op 1-0. De spits van de thuisploeg mocht rustig aannemen, waarna hij door de benen van Van Kiel de openingsgoal maakte. Nog voor rust werd het 2-0 door een eigen goal van Van Kiel.

Na de rust werden Nicky Smit en Ivo Vergouwen in het elftal gebracht. Vergouwen zou eigenlijk niet kunnen spelen in verband met aanhoudende liesklachten. Nicky Smit had een dikke enkel opgelopen afgelopen donderdag bij de training. Ruben Buse en Glenn van Meer werden gewisseld ten faveure van Smit en Vergouwen. Er kwam wat meer schwung in het elftal en de 2-1 hing in de lucht vlak na rust.

Bij het creren van de kansen kwamen echter de mankementen bij RBC weer aan het licht. Tot aan de zestien gaat het nog, waarna de eindpass te laag, te hard, te hoog, te kort of gewoonweg verkeerd wordt gegeven. Zo brak Nicky Smit een aantal keer goed door op links, maar telkens was de laatste pass verkeerd.

RBC kreeg toen, uit een counter van Bavel, de deksel op de neus. Simpel kwamen vijf spelers van Bavel voor het doel van keeper Arthur van den Broek. Achterin liet men zich simpel uitspelen, waarna er 3-0 op het bord kwam. Voorin wist RBC af en toe nog aardige aanvallen op te zetten, maar de laatste pass was constant het probleem. Bavel had daar echter geen enkele moeite mee. RBC deed er dan ook alles aan om Bavel rustig in de zestien te laten combineren. RBC werd zo snel op een 5-0 achterstand gezet en compleet voor joker gezet. Want in tegenstelling tot RBC weet Bavel vrijwel elke doelkans om te zetten in een doelpunt.

Na de 5-0 kreeg RBC weer een korte opleving en mocht Jajaj Memisi, speler van RBC 2, zijn eerste treffer voor het eerste elftal noteren. De bal werd dit keer wel goed voorgezet vanaf links, waarna Memisi bij de eerste paal opdook en de 5-1 binnen werkte. Na de 5-1 was het echter al snel weer 6-1 voor Bavel, waar de RBC-spelers vooral keken hoe de thuisploeg combinerend in de zestien tot een treffer kwam.

Na de 6-1 was RBC nog wel dichtbij een prachtige treffer. Memisi kwam door op rechts, plaatste een harde lage voorzet, waarna Redouan el Allaoui achter zijn standbeen de doelman probeerde te verschalken, maar deze kon de bal nog net naar buiten duwen.

RBC blijft door de enorme nederlaag wel op de zesde plaats staan. Inmiddels is het gat met nummer vijf Zundert opgelopen tot zeven punten. Volgende week ontvangt RBC nummer laatst SAB.

vv Bavel - RBC 6-1 (2-0)
1-0
2-0 (Eigen goal Van Kiel)
3-0
4-0
5-0
5-1 Memisi
6-1

Opstelling RBC: Van den Broek; Verbraak, Lankers, Van Kiel, Van Meer (Smit); Duyvelaar (Memisi), Buse (Vergouwen), Buse; El Allaoui, Voermans, Maas

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd!(Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd