Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC in tweede helft strijdend ten onder

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-10 00:00:00 // 2796 keer bekeken

RBC heeft vandaag de vijfde nederlaag op rij moeten incasseren. Op bezoek bij nummer laatst WDS'19 ging het weer mis. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt kwam op een 2-0 achterstand, wist tot 3-3 terug te komen, maar David van Kiel schoot vlak voor tijd nog een bal in eigen doel, 4-3.

Hoofdtrainer Van der Woerdt moest enkele wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de wedstrijd tegen Chaam. Door de blessures van Mike Machielse en Ivo Vergouwen werd Dennis Voermans als verdedigende middenvelder opgesteld. David van Kiel werd naast Eric Lankers geposteerd centraal in de verdediging.

RBC nam het initiatief in het begin, maar creerden vrijwel niets. Alleen enkele hoekschoppen waren het resultaat. RBC wist sowieso geen kansen af te dwingen in de eerste helft, alleen via een hoekschop belandde een kopbal op de lat.

Na de korte fase waarin RBC licht de bovenhand had, nam WDS'19 het initiatief over. Het is tot nu toe de enigste ploeg die RBC dit jaar trof die echt wil voetballen. Met goed lopende combinaties kreeg de Bredase thuisploeg kansen. Een goed uitgevoerde aanval op rechts werd naast geschoten, maar niet veel later was het wel raak. Een voorzet werd via een omhaal op de paal gewerkt, waarna een oplettende WDS'19-aanvaller de rebound binnen werkte, 1-0.

De thuisploeg kreeg kansen op meer, waar RBC nog geen twee keer de bal naar hetzelfde shirt wist te krijgen. De weer aanwezige Nicky Duyvelaar en aanvoerder Eric Lankers probeerde met veelvuldig coachen de ploeg weer in het gareel te krijgen. Dat lukte echter niet. Ballen werden simpel ingeleverd of sprongen van voeten af. Achterin sloeg de paniek ook veelvuldig toe door verkeerde positionering, niet goed ingrijpen, steeds een stap te laat te zijn en men schoot de bal vaak met een lange haal richting spits Mark van der Wegen in de hoop dat hij er wat mee kon.

Na de 1-0 viel niet veel later ook de 2-0. Dit was weer de terugkerende persoonlijke fout. WDS'19 beschikt totaal niet over lengte of fysiek sterke spelers. RBC daarentegen heeft een flinke luchtmacht tot zijn beschikking. Een vrije trap vanaf de zijkant werd er echter toch ingekopt door een kleine speler van de thuisploeg. Dat RBC bij de rust niet al met 5-0 achter stond is geheel te wijten aan de op dat moment goed keepende Arthur van den Broek.

In de tweede helft kwam Mike Machielse in het elftal voor Nick Smit, die overigens een flinke woordenwisseling in de rust met hoofdcoach Van der Woerdt kreeg. Smit ging vlak na aanvang van de tweede helft snel naar huis, en liet zelfs doorschemeren te willen stoppen bij het eerste elftal.

De van een hersenschudding herstelde Magielse viel overigens meer dan prima in. RBC stroopte de mouwen ook op en wist al snel kansen te krijgen en een van deze kansen ook via Machielse te verzilveren. De middenvelder schoot net buiten de zestien met een afstandsschot de 2-1 achter de doelman van WDS'19, die overigens te ver voor zijn goal stond.

Na de aansluitingstreffer keek RBC echter ook alweer snel tegen een kansloze 3-1 achterstand aan. Nu ging doelman Van den Broek gigantisch in de fout. Een vrije trap ruim buiten de zestien werd simpel in zijn hoek geschoten. Daarnaast stond de muur ook helemaal verkeerd opgesteld.

Na de 3-1 wist RBC toch snel weer gelijk te maken. Eerst schoot Magielse nog uit een prachtige aanval via Voermans en Van der Wegen op de lat. Even later schoot Redouan el Allaoui met een afstandsschot de 3-2 binnen, waar de keeper van WDS'19 weer de fout in ging door te ver voor zijn doel te gaan staan. Na de 3-2 werd het ook snel 3-3 via een goede aanval die Voermans afrondde, die inmiddels voorin was geposteerd.

Vlak na de 3-3 viel echter het noodlot weer toe. Mark van der Wegen viel zwaar geblesseerd uit. De spits werd door Ivo Vergouwen naar het ziekenhuis in Breda gebracht. Zijn vader kwam na de wedstrijd vertellen dat de voortekenen somber zijn ingesteld.

Door het uitvallen van Van der Wegen kwam de hoofdcoach er zelf in. Er was immers niemand meer beschikbaar. RBC ging met nog ruim tien minuten spelen op zoek naar de overwinning. Dat ging veel te chaotisch. Zodra men de bal had werd deze met een lik naar voren gespeeld in de hoop dat de bal goed zou vallen. Die viel echter niet goed. WDS'19 bleef echter koel en speelde zijn spelletje wat zij de gehele wedstrijd al speelden. Vlak voor tijd ging het daarom weer fout. Een schot werd gekeerd door Van den Broek, maar Van Kiel was zo in paniek met een tegenstander in zijn rug, waardoor hij de bal in eigen doel werkte, 4-3.

RBC moest daarna weer extra gas geven om in ieder geval met een punt naar huis te gaan. Een schot van Voermans werd in een scrimmage na een corner nog van de lijn gehaald. De ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt keert echter weer met nul punten naar huis, na weer een zwakke opening.

WDS'19 - RBC 4-3 (2-0)
1-0
2-0
2-1 Magielse
3-1
3-2 El Allaoui
3-3 Voermans
4-3

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas (G. van Meer), Lankers, Van Kiel, Verbraak; Voermans, Duyvelaar, Klijn; Smit (Magielse), Van der Wegen (Van der Woerdt), El Allaoui

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd