Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Sterker RBC weer met lege handen

Gepost door:Remy // 2013-11-03 00:00:00 // 2974 keer bekeken

RBC heeft zondag in het Herstaco Stadion haar derde competitienederlaag op rij geleden. Een zware domper voor de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt, zeker aangezien tegenstander Chaam weinig had in te brengen tegen de oranje-witten. RBC domineerde de gehele wedstrijd, maar keepersfouten kostten de ploeg twee tegendoelpunten en zelf wisten de Roosendalers slechts nmaal het net te vinden.

Aan RBC-zijde startte aanvoerder Eric Lankers centraal achterin naast Dennis Voermans. David van Kiel schoof daardoor op naar de linksbackpositie en Jesse Verbraak verhuisde naar de rechterkant. Voorin werden de flanken bezet door Redouane el Allaoui en Nick Smit.

Het initiatief lag vanaf het begin bij de thuisploeg. RBC zocht geduldig naar openingen in de defensie van Chaam, terwijl de bezoekers volledig gokten op de counter. Af en toe kwamen zij er snel uit, maar bij RBC oogde het achterin zeker in vergelijking met vorige wedstrijden vrij stabiel. Lankers was de eerste die de doelman van Chaam testte met een schot van afstand. Even later kapte Ivo Vergouwen een tegenstander uit op de achterlijn, maar de voorzet die daarop volgde werd rakelings naast geschoten door El Allaoui.

El Allaoui was in de eerste helft de opvallendste man bij RBC. De aanvaller was balvast en liet enkele fraaie acties zien. Bovendien had hij met Verbraak iemand achter zich staan die niet schroomde om mee op te komen. Gezien de ruimte die El Allaoui kreeg op de rechterflank werd hij nog iets te weinig in het spel betrokken, al waren de schoten volgend op zijn acties niet krachtig genoeg om de keeper echt in de problemen te brengen.

Het was wachten tot het balletje eens goed zou vallen voor RBC, maar na een halfuur stond het zowaar 0-1. Chaam had nog geen echte kans gehad, maar nam nu de leiding uit een directe vrije trap. Een goal die doelman Maarten Hack zich mocht aanrekenen.

In het restant van de eerste helft kreeg RBC nog enkele kansjes, onder meer via Vergouwen die recht op de keeper mikte. Nick Smit was het dichtst bij de gelijkmaker. Uit een lastige hoek schoot de aanvaller echter op de onderkant van de lat, waardoor de Roosendalers met een achterstand de kleedkamer opzochten.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde, met RBC dat het balbezit had en op zoek was naar mogelijkheden en Chaam dat weinig in het spel voorkwam. Binnen tien minuten wisten de mannen van Van der Woerdt de gelijkmaker te forceren. Een door Lankers ingebrachte bal ging voorbij aan spits Mark van der Wegen en zijn tegenstander, waarna Verbraak plots opdook bij de tweede paal om de bal via de doelman binnen te werken.

RBC had nog ruim een half uur om de volle winst te pakken en zette flink aan. Het zat de geplaagde ploeg, die vandaag heel behoorlijk positiespel liet zien en genoeg strijd leverde, echter bepaald niet mee. De bal ging er soms op onverklaarbare wijze niet in. Zo werd een schot van Mitch Klijn maar half verwerkt door de keeper, maar in de rebound wist Chaam tot twee keer toe met kunst- en vliegwerk de bal uit het doel te houden.

Aan de overkant kwam Chaam er n keer gevaarlijk uit toen Verbraak zich liet aftroeven, maar de bal werd hoog over het doel geschoten. Uit een voorzet van diezelfde Verbraak kopte Van der Wegen vervolgens net naast.

Terwijl de 2-1 in de lucht hing keek RBC een kwartiertje voor het einde weer tegen een achterstand aan en opnieuw viel de tegentreffer uit het niets. Er werd een lange bal van achteruit gegeven. Hack kwam uit zijn doel, maar bedacht zich vervolgens, waardoor de bal tussen hem en Voermans in viel. De aanvaller van Chaam kon profiteren, stuitte eerst nog op Hack, maar kon in tweede instantie simpel binnenschieten.

In het vervolg bleef RBC de betere partij, terwijl Chaam zich veelal beperkte tot het blind wegschieten van de bal. Een schot van Lankers ging vlak langs de verkeerde kant van de paal en RBC dwong nog wat hoekschoppen en vrije trappen af. Een doelpunt was de thuisploeg echter niet meer gegund.

RBC Chaam 1-2 (0-1)
0-1
1-1 Jesse Verbraak
1-2

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Jesse Verbraak, Eric Lankers, Dennis Voermans, David van Kiel; Mike Magielse, Mitch Klijn (Zakaria ben Slimane), Ivo Vergouwen; Redouane el Allaoui, Mark van der Wegen en Nick Smit.

Overige uitslagen:
Viola Barca 2-2
Wernhout Bavel 0-7
Gloria UC Schijf 0-1
SAB VVR 1-2
Sprundel Advendo 0-2
WDS19 Zundert 0-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd