Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Ook nummer laatst Vierde Klasse C te sterk voor RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-29 00:00:00 // 2827 keer bekeken

RBC heeft geen ommekeer kunnen bewerkstelligen om de neerwaartse spiraal te doorbreken. In het eigen Herstaco Stadion verloor de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt van Raamsdonk in de Omroep Brabant Cup. Na negentig minuten stond het 2-2, waarna penalties nodig waren om een winnaar aan te wijzen. RBC wist twee penalties niet binnen te schieten. Zowel het schot van Mark van der Wegen als die van Redouan el Allaoui spatte uiteen op de paal. Door de nederlaag is RBC net als afgelopen seizoen direct uitgeschakeld in de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup.

Afgelopen zondag verloor RBC met ruime cijfers van het laaggeklasseerde Zundert. Raamsdonk had, voor afgelopen weekend, nog geen punt gepakt in de Vierde Klasse C. Een uitgelezen kans om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. RBC begon ook aardig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier resulteerde dat in enkele afstandsschoten net buiten de zestien, die de keeper van Raamsdonk overigens makkelijk kon pakken.

Na die fase kreeg Raamsdonk enkele grote kansen om tot scoren te komen. Doelman Maarten Hack wist met enkele reddingen een achterstand te voorkomen en ook de paal bracht eenmaal redding op een kopbal. De bezoekers kwamen echter door een grote fout alsnog op voorsprong. De spits van Raamsdonk kwam helemaal vrij op de zestien meter, kon zo doorlopen op Hack en schoot de bal langs de doelman, 0-1.

RBC kon deze avond op flinke steun vanuit de Voltaside rekenen, maar na de grote kansen van Raamsdonk en daaropvolgend de achterstand keerde de aanhang zich tegen de eigen spelers. Met kreten als 'voetballen, voetballen!' en 'Bloed, Zweet en tranen!' werd getracht om de ploeg op een andere manier te benvloeden. Dat leek te werken, want na de achterstand kwam RBC al heel snel weer op gelijke hoogte. Nick Smit werd op links goed weggestuurd die Mark van der Wegen op maat bediende en de gelijkmaker binnen tikte. Vlak voor het rustsignaal leek het echter alweer mis te gaan, toen Dennis Voermans opnieuw een hoge bal verkeerd inschatte. De spits van Raamsdonk kon weer alleen op hack af, maar Voermans wist met een goede sliding alsnog een doelpoging te voorkomen.

In de tweede helft probeerde RBC Raamsdonk vast te zetten. Echt grote kansen wisten de Roosendalers niet te creren. De ploeg van Van der Woerdt kwam dan ook op voorsprong door een gelukkige poging. Een schot van Redouan el Allaoui ging via een verdediger het doel in, 2-1. Na de voorsprong was het al snel weer gelijk. Een voorzet vanaf rechts werd onderschept door Zakaria ben Slimane, waarna er miscommunicatie ontstond tussen de rechsback en doelman Maarten Hack. Een aanvaller van Raamsdonk profiteerde optimaal en schoot de gelijkmaker binnen.

RBC ging daarna op zoek naar de winnende treffer, maar kansen waren schaars. Goed terugleggen van Mark van der Wegen zorgde nog voor een schot van Ivo Vergouwen, maar die ging naast. Enkele scrimmages, en simpele kopballen konden het de keeper van Raamsdonk nooit echt moeilijk maken.

Penalties moesten alsnog een winnaar uitkiezen. Van der Wegen en El Allaoui zagen hun poging uiteen spatten op de paal. Hack wist ook een bal te pakken, maar de rest van de pogingen schoot Raamsdonk keurig binnen. RBC is hiermee uitgeschakeld in de Omroep Brabant Cup.

RBC - Raamsdonk* 2-2 (1-1)
0-1
1-1 Van der Wegen
2-1 El Allaoui
2-2

*Raamsdonk wint door middel van penalties.

Opstelling RBC: Hack; Ben Slimane, Voermans, Van Kiel, G. van Meer (Lankers); Machielse, Vergouwen, Klijn; Smit, Van der Wegen, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd