Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest van FC Moerstraten

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-01 00:00:00 // 2916 keer bekeken

RBC heeft vanavond in het oefenduel een 2-3 nederlaag moeten slikken tegen FC Moerstraten. De bezoekers hebben in de competitie nog geen punt behaald, en hadden slechts twee doelpunten gemaakt en negentien tegentreffers gencasseerd, maar pakte in het Herstaco Stadion in het oefenduel met RBC wel de overwinning.

RBC begon aan het duel weer met enkele spelers die in de competitie nog geen basisplaats wisten te veroveren. Glenn van Meer, Zakaria ben Slimane en Ruben Buse deden weer mee. Eric Lankers deed alleen in de eerste helft mee. De aanvoerder was voetballend meteen aanwezig, en verplaatste het spel snel. De thuisploeg was in de beginfase ook de betere ploeg, maar de eindpass ontbrak steeds. Redouane el Allaoui kwam nog wel alleen voor de doelman, maar zijn harde pegel kwam via de onderkant van de lat er weer uit.

FC Moerstraten werd ook gevaarlijk via de omschakeling, en vooral achterin werd het weer pijnlijk duidelijk dat men met ruimte in de rug zeer kwetsbaar is, ook tegen de nummer laatst van de Vijfde Klasse B. Een aantal keer moest Arthur van den Broek ingrijpen om erger te voorkomen, maar kon na deze incidenten niet voorkomen dat hij even later met een redding de bal in het eigen doel sloeg.

RBC stelde echter snel orde op zaken. Ivo Vergouwen maakte er al snel 1-1 van, en even later wist Nick Smit met een goed uitgevoerde aanval er al 2-1 van te maken. Hierna nam RBC meteen weer gas terug.

In de tweede helft kreeg RBC enkele kansen om er 3-1 van te maken. Een uitgespeelde aanval die via Smit werd binnengewerkt, werd afgekeurd door de leidende arbiter, terwijl de grensrechter van FC Moerstraten zijn vlag niet eens omhoog stak.

RBC kreeg daarna via Vergouwen nog twee kansen om er 3-1 van te maken. Alleen voor de keeper schoot hij net naast, en even later kopte hij voor leeg doel ook net langs de verkeerde paal. FC Moerstraten kwam plots terug tot 2-2 uit een corner en vlak voor tijd werd het zelfs 2-3 via een omhaal.

RBC ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar schoten werden recht op de keeper of net naast geschoten.

RBC - FC Moerstraten 2-3 (2-1)
0-1
1-1 Vergouwen
2-1 Smit
2-2
2-3

Opstelling RBC: Van den Broek; Ben Slimane, Voermans, Verbraak, G. van Meer; Lankers (Maas), Magielse, Buse; El Allaoui, Vergouwen, Smit





















Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd