Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Vergouwen leidt RBC naar overwinning

Gepost door:Remy // 2013-09-08 00:00:00 // 2963 keer bekeken

De kop is eraf. RBC heeft de entree in de vierde klasse opgeluisterd met een overwinning bij Schijf. Bij rust stond het nog 0-0, waarna trainer Erwin van der Woerdt ingreep en de lichtgeblesseerde Ivo Vergouwen binnen de lijnen bracht. De middenvelder nam RBC aan de hand en hielp zijn club met een goal en een assist aan een 0-2 voorsprong. Met een raak afstandsschot kwam Schijf terug in de wedstrijd, waardoor het nog een spannend laatste kwartier werd. RBC trok de zege echter over de streep.

Eerder op de dag had RBC 2 al het goede voorbeeld gegeven door Schijf 3 te verslaan in een duel om de districtsbeker (4-1). Om 14.30 uur trapten de eerste elftallen af op sportpark De Zoek voor de start van het competitieseizoen. Arthur van den Broek stond op doel geposteerd en voorin verving Mark van der Wegen de geblesseerde Wiebe de Kok. Ivo Vergouwen komt terug van een liesblessure en werd uit voorzorg nog op de bank gehouden.

RBC opende sterk met meteen twee goede kansen in de eerste vijf minuten. Eenmooi uitgespeelde aanval kwam via Nick Smit en Van der Wegen terecht bij Mitch Klijn, die zijn schot langs het doel zag zeilen. Even later knalde Smit uit de draai eveneens naast.

De thuisploeg zat er kort op en gaf RBC weinig ruimte om te voetballen. Zelf probeerde Schijf het vooral met schoten uit de tweede lijn, maar zonder veel gevaar. In de twintigste minuut konden de Roosendalers de score gaan openen, toen een speler van Schijf nogal onhandig uitverdedigde en daarbij de bal met de hand beroerde. De gegeven strafschop werd door Van der Wegen op de doelman geschoten. Na de misser van Dennis Voermans in het bekerduel tegen Barca was dat al de tweede gemiste penalty van het nog prille seizoen.

De rest van de eerste helft wist RBC weinig aanspraak meer te maken op een doelpunt. Een kopballetje van David van Kiel uit een vrije trap was een makkelijke prooi voor de doelman en een voorzet van Redouane el Allaoui was net te scherp voor Klijn. Vlak voor het rustsignaal kwam RBC nog goed weg toen keeper Van den Broek bij een hoekschop onder de bal doorging, maar Schijf wist niet te profiteren.

In de pauze greep Van der Woerdt in met twee wissels. El Allaoui en Mike Magielse, beiden onzichtbaar, werden vervangen door Edgar Wong en Vergouwen. RBC's spelmaker liet direct zien dat hij van gigantische waarde is voor zijn team.

Vergouwen creerde met zijn acties ruimte voor zichzelf en zijn medespelers enwist de aanvallers weg te sturen met passes die precies op tijd enmet de juiste snelheid werden gegeven. Doordat hij daarnaast altijd, ook met een man in zijn rug, kon worden aangespeeld, draaide het complete team een stuk beter dan zonder hem in het veld.

Het was ook uitgerekend Vergouwen die na een uur spelen de ban brak en RBC naar 0-1 schoot. Enkele minuten later werd de score al verdubbeld, toen Vergouwen een mooie pass verstuurde in de loop van Van der Wegen. De spits wist de doelman nu wel te passeren en leek RBC in veilige haven te schieten.

RBC ging door en de 3-0 hing in de lucht. De ingevallen Wong wist twee keer met een mooie bal Smit te bereiken en Klijn kon na een dubbele n-twee te weinig kracht achter zijn schot zetten om het de keeper lastig te maken. Van der Wegen was er nog het dichtste bij, maar uit een voorzet van de mee opgekomen Nicky Maas ging zijn kopbal ondanks een mooie zweefduik langs de verkeerde kant van de paal.

Een kwartier voor tijd wist Schijf wat terug te doen met een raak afstandsschot. RBC moest daardoor uiterst attent blijven in het slot van de wedstrijd en slaagde daar goed in.

Na de eerste speelronde hebben behalve RBC ook Chaam, Bavel en Advendo drie punten. Volgende week speelt RBC thuis tegen Gloria UC, dat de punten deelde met SAB (1-1).

Schijf - RBC 1-2 (0-0)
0-1 Ivo Vergouwen
0-2 Mark van der Wegen
1-2

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Nicky Duyvelaar, Mitch Klijn, Mike Magielse (Ivo Vergouwen); Redouane el Allaoui (Edgar Wong), Mark van der Wegen en Nick Smit.

Overige uitslagen:
Bavel - VVR 3-1
Barca - Advendo 1-2
Chaam - Zundert 5-1
Viola - WDS'19 2-2
Wernhout - Sprundel 2-2
Gloria UC - SAB 1-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd