Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Gelijkspelend RBC uitgeschakeld in bekertoernooi

Gepost door:Remy // 2013-09-01 00:00:00 // 2707 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het toernooi om de KNVB districtsbeker te bereiken. In Heerle werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen HSC'28, waar alleen een overwinning voldoende was om door te stoten...

Bij de Roosendalers ontbrak wederom sterkhouder Ivo Vergouwen, die vanwege een liesblessure vermoedelijk ook de start van de competitie moet missen. Het middenveld bestond nu met Nicky Duyvelaar, Mitch Klijn en Mike Magielse volledig uit nieuwelingen. In tegenstelling tot afgelopen dinsdag tegen RSV verdedigde Maarten Hack het doel.

Al na een paar minuten werd RBC gewaarschuwd door HSC, toen een speler van de thuisploeg alle ruimte kreeg om uit te halen. Hack keerde zijn schot, maar moest wel een hoekschop toestaan. Ook het eerste gevaar voor RBC kwam voort uit een afstandspoging. Magielselegde aanen zag dat zijn niet al te harde schot door de keeper tot corner werd verwerkt.

De wedstrijd lag regelmatig stil na lichte overtredingen of voor blessurebehandelingen, wat het kijkplezier niet ten goede kwam. Tussendoor kreeg RBC wel wat kansjes, al waren vlotlopende aanvallen schaars. De meeste dreiging kwam van linksbuiten Nick Smit, die met knappe acties wat ruimte wist te creren en ook in staat was een goede voorzet af te leveren. Smit stond ook aan de basis van de grootste kans voor RBC in de eerste helft, maar zijn goede voorzet werd door de verder voor rust onzichtbare Redouane el Allaoui naast het doel gelopen.

Uit standaardsituaties was RBC nog het meest kansrijk. Zo werd een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Klijn maar rakelings gemist door David van Kiel en Wiebe de Kok. Verder bleek RBC niet bij machte om door de defensie van HSC te breken. Aan de overkant lukte dat HSC wel. Dennis Voermans werd op snelheid geklopt en vervolgens werd Hack kansloos gelaten. RBC keek daardoor bij rust tegen een 1-0 achterstand aan.

In de pauze verving trainer Erwin van der Woerdt Klijn door Mark van der Wegen, die in de punt van de aanval ging spelen. De Kok verhuisde naar de rechterflank en El Allaoui kwam op de plaats van Klijn als aanvallende middenvelder terecht.

RBC kwam al snel op gelijke hoogte toen de Heerlese doelman een schotje van Duyvelaar volledig verkeerd verwerkte en over de doellijn zag rollen. Ook de 1-2 liet niet zo lang op zich wachten. De Kok werd neergelegd en kopte uit de daaropvolgende vrije trap van El Allaoui de bal tegen de touwen.

Bij deze stand leek er niet zoveel aan de hand voor RBC, aangezien ook HSC geen beste partij speelde. Uit een vlotte counter over de rechterflank viel echter alsnog de 2-2. Met nog zon kwartier te gaan moest RBC alles op alles zetten om kwalificatie voor de tweede ronde af te dwingen. De Roosendalers probeerden het wel, maar telkens zat er een been of hoofd van een HSCer tussen. Grote mogelijkheden op een derde treffer vielen dan ook niet te noteren.

Met vijf punten uit drie duels is het bekeravontuur dit seizoen van zeer korte duur geweest voor RBC. Ondanks de tegenvallende wedstrijd tegen HSC lijkt RBC het vooral tegen RSV te hebben laten liggen. Als het in dat duel de late voorsprong niet meer uit handen had gegeven, had RBC immers op doelsaldo gewoon de volgende ronde bereikt.

HSC'28-RBC 2-2 (1-0)
1-0
1-1 Duyvelaar
1-2 De Kok
2-2

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Nicky Duyvelaar, Mitch Klijn (Mark van der Wegen), Mike Magielse; Redouane el Allaoui, Wiebe de Kok en Nick Smit.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd