Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC viert terugkeer in stadion met ruime zege

Gepost door:Remy // 2013-08-24 00:00:00 // 2832 keer bekeken

Zaterdag heeft RBC de terugkeer in het stadion aan de Borchwerf opgeluisterd met een 7-2 overwinning op het Bredase Barca. Wiebe de Kok produceerde de eerste officile treffer en werd daarmee de opvolger van Melvin de Leeuw, die op 6 mei 2011 vanaf de penaltystip de beslissende 3-2 scoorde tegen FC Dordrecht.

Het voelde weer als vanouds. RBC had een speaker geregeld, er klonk muziek en op vak OC waren er spandoeken en vuurwerk. De thuisclub startte met drie nieuwelingen in de basis. Op doel stond de van Alliance overgekomen Maarten Hack, op het middenveld debuteerden Nicky Duyvelaar (eveneens van Alliance) en de jonge Mitch Klijn (Oranje-Wit). Na een matige voorbereiding was het afwachten hoe RBC ervoor stond, maar na een kwartiertje was al duidelijk dat zaterdagvierdeklasser Barca in ieder geval geen enkel probleem zou gaan vormen. Het stond toen namelijk al 3-0 in het voordeel van de ploeg van Erwin van der Woerdt.

De wedstrijd was pas zon zes minuten oud toen Wiebe de Kok alleen voor de keeper kwam en de bal beheerst tegen de touwen schoot. De spits was zichtbaar opgetogen met zijn treffer en realiseerde zich ongetwijfeld dat hij een plaatsje in de geschiedenisboeken van RBC had veiliggesteld. De score werd al snel verdubbeld, toen Mitch Klijn profiteerde van een fout in de verdediging van Barca en de Bredase doelman kansloos liet. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Ivo Vergouwen de 3-0 binnen.

Kort daarna lieten ook de bezoekers zich zien, wat resulteerde in een mooi schot op de paal. Met name in de voorste linie heeft Barca aardige voetballers rondlopen, al komen zij wellicht beter tot hun recht in de zaal dan op het veld. Aan passeerbewegingen geen gebrek, maar een krachtige afronding zat er vaak niet in.

Met nog ongeveer vijf minuten te gaan voor rust liep RBC verder uit. Het doelpunt kwam op naam van Nicky Duyvelaar. De nieuwkomer toonde zich een echte versterking op het middenveld, niet alleen vanwege zijn goal maar vooral met zijn rust aan de bal en goede overzicht.

Vlak na de rust kreeg de thuisploeg de kans om de score nog verder op te schroeven. Vergouwen begon weer aan een van zijn fameuze dribbels, totdat hij onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied. Dennis Voermans stond achter de bal, de keeper koos de verkeerde hoek, maar de verdediger van RBC schoof de bal naast.

Een kwartier later viel de 5-0 alsnog. Uit een goede voorzet van Nick Smit had De Kok de bal voor het intikken. Het duurde niet lang voordat de Roosendaalse aanhang opnieuw kon juichen. Een slecht genomen hoekschop werd alsnog tot doelpunt gepromoveerd. Vergouwen werd gefeliciteerd, maar de bal leek toch via een Barca-been de doellijn te passeren.

Tien minuten voor tijd deden de bezoekers wat terug. Een slordigheidje in de RBC-defensie werd afgestraft door Barcas nummer elf, de opvallendste speler aan de kant van de Bredanaars. Daar bleef het echter niet bij. In de slotfase scoorden beide ploegen nog eenmaal. Eerst voltooide De Kok zijn hattrick, door een hoge bal over de uitgekomen doelman in het doel te koppen. Daarna schoot een invaller aan de kant van Barca, en tevens de minst atletische man op het veld, de bal voorbij Maarten Hack.

Zo werd het 7-2 bij RBCs terugkeer in Roosendaal en lijkt de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt op tijd bij de les nu het er echt om gaat. Aanstaande dinsdag komen de oranje-witten opnieuw in actie. RBC speelt dan in het stadion een thuiswedstrijd tegen RSV. De aftrap is om 19.30 uur.

RBC Barca (zaterdag) 7-2 (4-0)
1-0 Wiebe de Kok
2-0 Mitch Klijn
3-0 Ivo Vergouwen
4-0 Nicky Duyvelaar
5-0 Wiebe de Kok
6-0 Ivo Vergouwen
6-1
7-1 Wiebe de Kok
7-2

Opstelling RBC
Maarten Hack; Nicky Maas (Glenn van Meer), Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Ivo Vergouwen (Edgar Wong), Mitch Klijn, Nicky Duyvelaar; Redouane el Allaoui (Mark van der Wegen), Wiebe de Kok en Nick Smit.

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd