Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Kees Kwakman

Gepost door:Remy // 2007-11-30 00:00:00 // 2675 keer bekeken

Kees Kwakman is door RBCfans.nl gekozen als Speler van de Maand. De 24-jarige verdediger liet zich de afgelopen weken ook in aanvallend opzicht gelden.

Na een paar goede jaren bij FC Volendam ging Kwakman vorige zomer transfervrij naar RBC. De verdediger groeide al snel uit tot n van de dragende krachten en in zijn eerste seizoen scoorde hij maar liefst zes keer. Onder andere Vitesse en NAC toonden belangstelling, maar RBC wenste Kwakman niet te verkopen. 'Vind ik niet erg, het is niet zo dat ik weg wil. Ik heb het naar mijn zin bij RBC en het is fijn vertrouwen te krijgen. Misschien wel beter om hier nog een jaar te laten zien wat ik kan', zei de Volendammer destijds.

Aanvankelijk kwam daar weinig van terecht. RBC begon de competitie dramatisch en ook Kwakman had wel eens betere wedstrijden gespeeld. Daarnaast leverde hij geheel onverwacht zijn aanvoerdersband in. De laatste tijd valt hij echter weer in positieve zin op. Het verloren uitduel tegen RKC miste hij nog wegens griep, maar daarna was Kwakman zowel in verdedigend als aanvallend opzicht belangrijk. Tegen FC Eindhoven, FC Emmen en zijn vorige werkgever FC Volendam maakte hij telkens de openingstreffer. Bovendien incasseerde de Roosendaalse defensie (waarin Kwakman nog steeds een leidinggevende rol op zich neemt) in die drie wedstrijden slechts n tegengoal.

RB_071123_RBC02.jpg
Kees Kwakman heeft zojuist de 0-1 gescoord tegen FC Volendam en verontschuldigt zichtegenover
het publiek uit het dorp waar hij opgroeide. (Foto: BN/DeStem)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd