Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-AGOVV

Gepost door:Remy // 2008-10-09 00:00:00 // 2734 keer bekeken

Met Eric Hellemons en Frans Vermeulen aan het roer neemt RBC het vrijdagavond op tegen AGOVV Apeldoorn. Het is pas de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen in Roosendaal. De vorige twee confrontaties werden gewonnen door de thuisploeg (5-1 en 2-1).

AGOVV keerde in het seizoen 2003/2004 terug in het betaalde voetbal. De eerste seizoenen waren hoopgevend (drie keer tiende), maar hoewel de club verder omhoog wilde kwam juist de klad erin. De laatste twee jaar kwamen de Gelderlanders niet verder dan een twintigste en achttiende plaats. Momenteel heeft AGOVV net als RBC twaalf punten uit tien duels. En dat is een tegenvaller voor de Blauwen, omdat de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog werden gewonnen. Daarna werd (twee weken geleden) alleen Haarlem nog verslagen.

RBC mist vrijdag een zestal spelers. Sjoerd Schrier (hamstring), Sasa Stojanovic (lies), Patrick Duarte (enkel), Melvin Fleur (knie), Pascal Heije (knie) en Kevin Stoutjesdijk (knie) ontbreken.

De trainer
John van den Brom is bij AGOVV bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. De voormalige middenvelder debuteerde in het seizoen 1986/1987 bij Vitesse. Na zeven goede jaren verkaste hij naar Ajax, waarmee hij onder andere de Champions League won. Van den Brom speelde n seizoen in het buitenland, bij het Turkse Istanbulspor. Vervolgens keerde hij terug bij Vitesse. De tweevoudig international (duels tegen Malta en San Marino) sloot zijn actieve carrire af bij De Graafschap. In Doetinchem was Van den Brom een half jaar hoofdscout, voordat hij coach werd van Bennekom. Medio 2004 werd hij aangesteld als trainer van Jong Ajax en sinds de zomer van 2007 heeft hij de leiding bij AGOVV.

De sterspeler
Zonder enige twijfel is Dries Mertens de sterspeler van AGOVV. Eigenlijk mag het al een wonder heten dat de 21-jarige Belg nog steeds in Apeldoorn voetbalt. Vorig seizoen was de kleine middenvelder goed voor vijftien doelpunten en met zes goals in de huidige jaargang gaat het opnieuw uitstekend. Bij de eerste Bronzen Stier Verkiezing sleepte Mertens liefst drie prijzen in de wacht. Hij werd gekozen als grootste talent en beste speler van de eerste periode en was bovendien topscorer. Mertens komt uit de jeugdopleiding van AA Gent endroeg op huurbasis een jaar het shirt van Eendracht Aalst.

Vorige ontmoeting
Op 28 maart 2008 won RBC thuis met 2-1 van AGOVV. Hoewel het na een kwartier al 2-0 stond, was de eerste grote kans voor de bezoekers. Het duel was slechts dertig seconden oud toen Wille een vrije trap op de paal draaide. Niet veel later tikte Pater een indraaiende vrije schop van Sven Delanoy achter zijn eigen keeper. Danny Guijt stuitte daarna op de doelman, maar in de rebound maakte Sasa Stojanovic alsnog het tweede RBC-doelpunt. Na een uur kwam AGOVV terug in de wedstrijd via Mertens, maar RBC hield stand.

Ex-spelers
Gijs Cales uit Wouw kwam tussen 1995 en 2002 uit voor het eerste van RBC. Via ADO Den Haag, VVV en FC Den Bosch is de aanvaller bij AGOVV terecht gekomen. De laatste seizoenen is de 31-jarige Cales echter veelvuldig geblesseerd. Overigens hebben de Apeldoorners ook Martin Suchy onder contract. De Slowaak legde afgelopen zomer nog een stage af bij RBC.

RBC Roosendaal-AGOVV Apeldoorn
Datum: 10 oktober 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: De Graaf en Schenkels
Vierde official: Bronsvoort




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd