Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles-RBC

Gepost door:Remy // 2008-03-13 00:00:00 // 2687 keer bekeken

Plaatsing voor de play-offs, waaraan liefst acht ploegen uit de Jupiler League meedoen, leek voor dit seizoen een zekerheidje. Ondertussen liggen de kaarten heel anders. In de resterende zes wedstrijden zal RBC boven zichzelf uit moeten stijgen om deelname af te dwingen.

Vrijdagavond treden de Roosendalers aan in de Adelaarshorst. Tegenstander is Go Ahead Eagles dat zich door het winnen van de derde periode al verzekerde van deelname aan de play-offs. Toch draaien de Deventenaren ronduit slecht. Uit de laatste veertien wedstrijden werden slechts acht punten behaald. Reden voor de clubleiding om trainer Mike Snoei op non-actief te stellen. Gerard Somer, de technisch manager, nam twee wedstrijden de honneurs waar. De nieuwe trainer, Andries Ulderink, maakt tegen RBC zijn debuut.

Een belangrijke speler bij Kowet is Sjoerd Ars. De aanvaller vond inmiddels 13 maal het net. Achmed Ahahaoui (10 doelpunten) zal op de bank plaatsnemen, hij is nog niet geheel hersteld van een zware griep. De snelle Orlando Smeekes is geblesseerd en zit niet bij de selectie. Hetzelfde geldt voor Dominique van Dijk die herstellend is van een polsbreuk. Van Dijk was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de 0-2 die RBC in eigen huis liet optekenen tegen Go Ahead Eagles.

RBC kentweinig personele problemen. De spelers die afgelopen maandag in de tweede helft FC Volendam het vuur aan de schenen legden zijnbijna allemaalinzetbaar. Danny Guijt is er echter niet bij. Hij kreeg tegen Volendam zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. Rob Meppelink blijft optimistisch: We komen nu toch in een fase van de competitie waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Wat dat betreft staan we nog niet helemaal vooraan, maar ik heb goede hoop dat wij ons nog kwalificeren voor de play-offs.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal
Datum:14 maart 2008
Tijd:20:00 uur
Plaats: De Adelaarshorst
Scheidsrechter: Bossen
Assistent-scheidsrechters: Theelen en Zeinstra
Vierde official: de Groot




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd