Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

'RBC gaat pas in de zomer functioneren hoofdtrainer evalueren'

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-16 00:00:00 // 2856 keer bekeken

RBC gaat vermoedelijk de winterstop niet gebruiken om het functioneren van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt te evalueren. De huidig hoofdcoach is nu anderhalf jaar aan het roer en wist RBC naar de Vierde Klasse te loodsen via het kampioenschap in de Vijfde Klasse C. Aan het eind van het seizoen loopt het contract van Van der Woerdt af. Het RBC-bestuur zou echter pas in de zomer willen evalueren.

Het evalueren van de trainer pas in de zomer plaats te laten vinden is aan de ene kant begrijpelijk, want het toont aan dat het bestuur niet ontevreden is over zijn functioneren. Het extreem grote aantal langdurige blessures maakt het ook niet gemakkelijk om halverwege het seizoen een beslissing te nemen. Aan de andere kant brengt de club daarmee zichzelf wel in een positie dat, als er na het seizoen een negatief besluit genomen wordt, er weinig keuze meer is. Zeker waar het om in de markt gewilde trainers gaat, zo stelt Artur Verbraak, voorzitter van de Supportersvereniging RBC.

Verbraak stelt daarna nog een belangrijk punt aan de kaak: Het is ook voor de trainer, spelersgroep en vooral de achterban de vraag wat de ambitie precies is van de club. Al met al is dit seizoen geen verloren seizoen, want het maakt toch een aantal zaken duidelijk. Er zullen een paar (financile) knopen door gehakt moeten worden, hoe goed ook het werk van bijvoorbeeld de jeugdopleiding en de inzet van het eerste elftal is. Als RBC er niet in slaagt om binnen een paar jaar beduidend hogerop te komen zullen de aanstormende jeugdige talenten er niet voor kiezen om in de 3e of 4e klasse aan de slag te gaan. De clubs in de regio zullen blij zijn met de inspanningen van RBC om talenten voor ze op te leiden. Al met al zit RBC in een vervelende spagaat, waarbij er echter geen zaken op de (te) lange baan geschoven kunnen worden.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd