Interviews
Meest recente interviews

RBC B1 bekert verder na winst op AZ

Gepost door:Werner // 2009-10-24 00:00:00 // 2871 keer bekeken

In mijn voorbeschouwing op de bekerwedstrijd van RBC B1 tegen AZ B1 wat uitkomt in de eredivisie, schreef ik "je weet nooit hoe een koe 'n haas vangt", hier volgt het antwoord.

RBC B1 - AZ B1, een mooi affiche voor een voetbalmiddag op Meilust in Bergen op Zoom. RBC B1 de opkomende ploeg in de 1e divisie tegen de numer 4 van de eredivisie oftewel David tegen Goliath voor een plaats in de volgende ronde van de bekercompetitie. De wedstrijd begon ruim 10 minuten te laat omdat beide shirts volgens scheidsrechter Horst teveel op elkaar leken qua kleur, en niemand bij de reserve shirts kon. RBC moest dus noodgedwongen in de inloopshirts spelen. Vanaf de aftrap lieten de Roosendalers zien dat ze geen ontzag hadden voor de tegenstander uit Alkmaar. Er werd fris en fel op de bal gespeeld met soms mooie combinaties. AZ moest het vooral hebben van hun sterke grote spits, die herhaaldelijk zijn grote lichaam goed gebruikte in de duels waar de verdediging van RBC handen vol werk aan had. De 1e helft was leuk om te zien, echt bekervoetbal met 2 ploegen die probeerden om vol op de aanval te spelen, en ook al deed RBC niet onder aan de gasten, toch kwam het na 20 minuten onverwacht op een 0-1 achterstand toen doelman Lentink, die overigens een prima wedstrijd keepte, zich verkeek op een vrije trap. RBC leek door deze achterstand verre van aangeslagen, sterker nog het deed er nog een schepje bovenop wat resuleerde in de verdiende gelijkmaker van Pim Franken. Nog voor de rust wisten de Roosendalers op voorsprong te komen door een schitterend doelpunt van Mesut Kartal. In het 2e bedrijf bleef de wedstrijd boeiend. AZ wat probeerde om iets aan de achterstand te doen maar de RBC defensie hield deze keer goed stand en wist zelfs door een goal van wederomMesut Kartal de marge op 2 te brengen. Na die goal knapte er duidelijk iets bij de gasten, werden ze wat geirriteerd watze een paar onnodige gele kaarten opleverde maar tot scoren kwamen ze niet meer waardoor RBC als verdiende overwinnaar uit de strijd kwam en zich plaatste voor de volgende ronde.

Goed voetbal, veel strijd en geloof in eigen kunnen, zo vang je als koe dus 'n haas. Chapeau jongens.

RBC A1 wist de wedstrijd die het moest winnen vandaag niet in winst om te zetten, de zoveelste dit seizoen. RBC had vandaag de kans om weg te lopen vande onderste plaatsen maar dan moest het wel de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VVV Venlo winnen. Echter na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord een uitslag waar vooral RBC niks mee opschoot. RBC speelde in Venlo geen al te beste wedstrijd en kwam zelfs op achterstand na een persoonlijke fout. In de 2e helft konden de Roosendalers alsnog de schade beperkt houden tot 2 verliespunten door een doelpunt van Pepijn Veerman na goed voorbereidend werk van Ilyas Chouaibi. Door dit gelijke spel blijft de marge met de 2 onderste ploegen VVV Venlo en Excelsior Maassluis A1 beperkt tot 2 punten dus blijft het alle hens aan dek voor RBC.

RBC C1 speelde in Tilburg tegen koploper WillemII/RKC C1 en verloor met 3-1. Doordat de onderste ploegen Spartaan '20 C1 en NEC/FC Oss C1 hun 1e overwinning van het seizoen behaalden, blijft de voorsprong van RBC op deze staartploegen respectievelijk 2 en 3 punten dus geldt voor dit team hetzelfde als bij de A1.

RBC C2, D1 en D2 speelden vriendschappelijk. RBC C2 ging zwaar onderuit in de slotfase tegen FC Utrecht C2. De Domstedelingen liepen toen uit van een 2-0 voorsprong naar een 6-0 eindstand, niet mis. RBC D1 speelde 1-1 gelijk bij het altijd sterke Spartaan '20 D1 en RBC D2 wist weer te winnen nu bij Helmond Sport D2 waar het 1-2 werd voor onze jonkies.