Papito Puriël: “We benaderen het niet anders dan een normale competitiewedstrijd”

Gepost door:Dennis // 2022-12-14 18:13:55 // 843 keer bekeken

Aankomend weekend staat Unitas’30 – RBC op het programma. We blikken elke dag terug op dat duel en kijken vooruit naar zondag. Dat doen we zowel vanuit Unitas’30 als RBC. Vanavond is het de beurt aan Papito Puriël, voormalig RBC’er en huidig Unitas’30-speler. Hij opende 4,5 jaar geleden het bal door een rake, lage schuiver in de verre hoek.

Puriël kwam in het seizoen 2015/2016 naar RBC toe om promotie te bewerkstelligen vanuit de vierde klasse. Dat ging mis in de jammerlijk verloren finale van de nacompetitie tegen Bavel (uit 1-0 verlies, thuis 1-1). Hij maakte op de laatste dag van de overschrijvingstermijn gebruik om zich bij Unitas’30 te voegen in juni 2016. Dat heeft hem geen windeieren gelegd, want hij promoveerde vanuit de derde klasse naar de tweede klasse, pakte ook de titel in de tweede klasse en vorig jaar ook de titel in de eerste klasse B met de club uit Etten-Leur.

Puriël treedt zondag met zijn Unitas’30 aan tegen RBC. Opnieuw in een wedstrijd die bepaald wie af gaat haken of nog een ronde verder bekert. Hij kan echter niet in actie komen. Een aantal weken geleden ging zijn schouder uit de kom na een duel in de Vierde Divisie. “Het gaat steeds beter, maar ik ben nog niet fit om te voetballen. Tot vandaag had ik ook nog niet getraind. Ik ben er zondag uiteraard wel bij langs de kant.”

De wedstrijd van 4,5 jaar geleden eindigde in 5-5. Verlenging kon geen winnaar aanwijzen, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Wat weet je nog van dat duel, want jij opende het bal? “Ja, dat weet ik nog wel. Wat ik me nog herinner is dat het vooral een spannende wedstrijd was. In de laatste minuten scoorden wij nog twee keer, en ook in de verlenging werd er nog gescoord. Tijdens het duel had je vooral het gevoel dat het alle kanten op kon gaan.” 

Net als RBC heeft ook Unitas’30 nog enkele spelers in de selectie zitten die er toen bij waren. In hoeverre speelt die wedstrijd aankomende zondag nog een rol voor jullie? “Dat speelt niet echt. Er zijn niet heel veel jongens meer over die er toen bij waren. In de tussentijd hebben we veel mooie dingen beleefd. Die wedstrijd van toen was een bijzonder duel vanwege het scoreverloop en het spanningsgehalte was hoog. Maar als je dat opweegt tegen alle mooie momenten die wij daarna hebben gehad, dan telt die wedstrijd minder.”

Zondag spelen beide clubs weer tegen elkaar. Ditmaal niet in prachtig, zonnig en warm weer, maar met koude temperaturen om 12:00 uur met een gevoelstemperatuur van -7. Hoe serieus neemt de selectie van Unitas’30 de wedstrijd komende zondag? “We hebben de ambitie om zo ver mogelijk te komen, dus zeer serieus. We benaderen het niet anders dan een normale competitiewedstrijd.” Is Unitas’30 – buiten jouw – op volle oorlogssterkte? “We missen een aantal spelers, maar de kracht van ons team is dat de wisselingen die nodig zijn ons nauwelijks verzwakken. We starten met een mooi elftal zondag!”

RBC versloeg de vorige ronde Halsteren (0-1), ook een club in de Vierde Divisie. Hoe sterk beoordeelt de club uit Etten-leur dit RBC? “Ik heb begrepen dat RBC een goede ploeg heeft, en veel geïnvesteerd heeft voor dit seizoen. Ze staan niet voor niets bovenaan. Van de selectie ken ik Perry Bierkens nog vanuit mijn tijd bij Halsteren. Al speelden we niet echt veel samen, vanwege een blessure van hem. Karim Didi ken ik, omdat ik daartegen gespeeld heb toen hij bij Kruisland speelde. Emile Linkers ken ik van Breda en Rhomar Boudzra ook. De rest van de jongens ken ik vooral qua naam van het voetbal.” Heeft Unitas’30 een voordeel dat het in de competitie elke wedstrijd tegen veel betere tegenstanders  speelt? “Er zit een enorm verschil in voetbal op Vierde Divisie of tweede klasse niveau. Het tempo ligt hoger, dat zou een voordeel voor ons kunnen zijn. Maar als je naar de namen kijkt van de groep mag je verwachten dat dit RBC de kracht heeft om in het tempo mee te gaan.”




Reacties

Ad P

2022-12-15 08:28:23

Wat worden we verwend deze week. Prachtige Voorbeschouwingsweek op deze manier. Klasse!