Thierry Aarts: "Iedereen zat in zak en as”

Gepost door:Dennis // 2022-12-14 17:56:02 // 855 keer bekeken

Aankomend weekend staat Unitas’30 – RBC op het programma. We blikken elke dag terug op dat duel en kijken vooruit naar zondag. Dat doen we zowel vanuit Unitas’30 als RBC. Vanavond is het de beurt aan Thierry Aarts, huidig teammanager van RBC O9. Hij was 4,5 jaar geleden de doelman van de Roosendalers in dat nacompetitieduel.

RBC speelde zich twee duels voor het einde veilig door middel van een overwinning op bezoek bij Hontenisse (0-4 winst) en wist in het thuisduel met Hoeven (1-2 verlies) de periodetitel te pakken naar aanleiding van de gunstige uitslagen in de competitie. Wat weet je nog van die wedstrijd tegen Unitas’30? “Vrijwel alles. Het was ook mijn laatste officiële wedstrijd voor RBC. We zijn na die wedstrijd ook niet meer bij elkaar geweest. Iedereen zat in zak en as. Danny Mathijssen als coach moest stoppen, en dat was het eigenlijk. Heel raar, het was ineens over. Het seizoen was natuurlijk al niet al te best, op de laatste periode na. Dat was dan wel weer een leuke bijkomstigheid.”

Bij een stand van 2-4 veroorzaakt Jari Voeten een strafschop op de rand van de zestien aan de buitenkant. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg nog meer ging beuken. Ben je nog boos op Jari, haha? “Nee, dat niet. De overtreding was natuurlijk onnodig op dat moment daar. Bij de stand van 2-3 namen zij al veel risico trouwens hoor. De 2-4 wordt gemaakt vanuit een counter. Volgens mij bereikte ik Anwar Tarfit die raak schoot. Maar we hebben in dat duel wel veel geluk gehad. Bij de 1-2 ging een lobje van hun spits net over het doel. Wij hadden ook veel spelers die gestopt waren of weg. Kevin van Andel kwam er nog in voor de penalty’s, als zekerheid. Het was wel zo dat elke kans van ons erin ging, behalve op het laatst toen Tarfit de lat raakte en Yaqoubi zijn schot gepakt werd.”

Het worden uiteindelijk pingels. Unitas’30 mag beginnen. Heel opvallend is dat de keeper van de thuisploeg de eerste neemt. “Hij zal het vertrouwen hebben gehad om deze te nemen. Zijn schot was hard. Het leek erop dat hij het vaker had gedaan. Maar ik pakte deze gelijk, dat was wel een goed gevoel.” Aarts pakt nog een strafschop, maar RBC mist er ook een via Jovanni van Nijnatten. Daarna gaat het mis. “Ja, ik pakte nog die strafschop van die speler die de pingel in de reguliere tijd wel maakte. Maar daarna ging het inderdaad mis. Je merkte ook tijdens de bespreking vooraf aan de strafschoppenserie wie er eentje wilde nemen dat er veel spelers twijfelden, die liever geen penalty namen. Dat zie je uiteindelijk ook wel terug in de laatst genomen penalty’s. Dat was niet best, precies op de ideale hoogte van de keeper.” Uiteindelijk komt het erop aan dat jij nog een strafschop moet gaan pakken. Gaf dat extra druk? “Nee, eigenlijk niet. Als keeper zijnde kan je er een stoppen of niet. Heel veel fout doen kan niet echt in die situatie. Ik denk dat de druk voor de speler een stuk hoger ligt. En ik denk dat het vertrouwen in de penalty’s bij RBC lager lag dan Unitas’30.”

Aarts keepte veel wedstrijden, maar is dit de meest aparte wedstrijd in zijn loopbaan? “Voor mij persoonlijk was het de laatste wedstrijd in het shirt van RBC. Het liep namelijk mis met Henk Vos die het jaar erop trainer zou zijn. En vanuit supporterskant gekeken, hoe emotioneel mensen daaronder zijn van RBC, na het verlies. Dat staat me nog bij. Het is wel een memorabele wedstrijd geweest, als je het gehele seizoen er ook in mee neemt.” Opvallend is: Unitas’30-spelers van toen zien dat niet zo. Snap je dat? “Voor hun was het maar een stap om erin te blijven en zij speelden daarna tegen TSC, die zij ook met penalty’s versloegen om uiteindelijk via SVSSS met 8-0 de nacompetitie te winnen. Daarna zijn zij direct kampioen geworden en niet veel later ook in de eerste klasse. Voor ons was het echt een abrupt einde.”

Komend weekend staan beide clubs weer tegenover elkaar. Voorafgaand aan het duel wordt er een voorwedstrijd gespeeld om 10:00 uur, waar onder andere het zoontje van Aarts in mee speelt. Wat denk je over de kansen van dit RBC? “Het is weer een wedstrijd op zich natuurlijk. De spitsen van RBC zijn natuurlijk geblesseerd, waaronder Linkers. Lucas zou eventueel minuten kunnen maken. Als RBC het niveau kan aantikken zoals tegen Halsteren (0-1 winst), dan maak je echt kans. Zit je onder dat niveau, dan wordt het heel lastig. Maar het wordt sowieso een mooie kraker.”
 




Reacties

Kalsdonk

2022-12-13 19:39:45

Leuke artikelen Dennis! Complimenten 

RBCdeLuiten

2022-12-14 22:21:08