Interviews
Meest recente interviews

D2 blijft winnen, A1 weer onderuit

Gepost door:Rbcfan // 2008-09-21 00:00:00 // 2836 keer bekeken

RBC D2heeft de smaak te pakken dit seizoen. Zaterdag boekte het team zijn 3e opeenvolgende overwinning in de hoofdklasse A en blijft daardoor de trotsekoploper in de competitie. In Oosterhout werd TSC D1 met 4-2 aan de kant gezet wederom een mooi resultaat en wie weet waartoe dit straks kan gaan leiden in het verloop van de competitie. Dat de begeleding er zelfs van ondersteboven is bleek zaterdag ook. Met goede moed vertrok de ploeg naar Oosterhout om daar hun koppositie te kunnen verdedigen, eenmaal aangekomen bleek de tas met shirts doodleuk in Roosendaal achter gebleven zijn dus paniek alom, maar door toedoen van TSC konden er toch een stel reserve shirt gevonden worden waardoor de wedstrijd alsnog gespeeld werd. Blijkbaar heeft de begeleiding dus meer moeite met de luxe als zijnde koploper dan de spelers, FOEI!!!!!

Overige wedstrijden.
RBC A
1 ging voor de 2e keer onderuit, nu thuis tegen FC Den Bosch. De wedstrijd op Vierhoeven begon een kwartier later omdat de Bossche ploeg doodleuk naar het stadion gereden was i.p.v. Vierhoeven. Valt wel te begrijpen dat die jongens graag in het stadion willen spelen maar daarvoor moeten ze toch nog een paar jaartjes wachten. Tot aan de rust gingen beide ploegen gelijkwaardig op maar vlak na rust besliste FC Den Bosch binnen 10 minuten de wedstrijd waardoor de ploeg van Robert Molenaar wederom met lege handen achterbleef en met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden zich een andere competitiestart hadden voorgesteld. Maar goed de weg is nog lang dus nog geen enkele reden voor paniek.

RBC B1 speelde tegen Excelsior Maassluis en wist deze wedstrijd in een klinkende 4-0 overwinning af te sluiten. Door dit resultaat staat de promovendus nu op een gedeelde 2e plaats met 1 punt achter de koploper Top Oss die vandaag in aktie komt. Vooraf dit seizoen had met hiervan alleen maar kunnen dromen maar ook zaterdag bleek weer eens dat de aanpassing in de 1e divisie bovenal meevalt tot nu toe. In een zeer sportieve wedstrijd scoorde Sander Kruis voor de rust de 1-0, en liep de ploeg in het 2e bedrijf verder uit door doelpunten van Masoud Osmanie, Pepijn Veerman en Lars de Voogd. RBC heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden.

RBC C1 trof in NEC C1 een geduchte tegenstander. RBC C1 wat nog ongeslagen was in deze competitie was gedurende de gehele wedstrijd de onderliggende partij en kon de goede reeks niet voortzetten. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 0-4 voor de gasten uit Nijmegen. Snel vergeten deze match en weer op naar volgende week om de draad wederom op te pakken.

RBC D1 had een verre reis voor de boeg. In alle vroegte vertrok het naar het Zuid Limburgse Kerkrade om daar aan te treden tegen Roda JC D1. RBC kon uiteindelijk weer met lege handen naar huis want de Limburgse ploeg wist de wedstrijd zij het dubieus met 2-1 naar zich toe te trekken. In de 18e minuut was de thuisclub op voorsprong gekomen maar binnen 2 minuten had Bilal Ouldchikh de gelijkmaker binnen getikt. Uiteindelijk won Roda JC door een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter die eerst de 2-2 geodkeurde om nadien verhaal te gaan halen bij zijn assistent scheidsrechter die bij het scoren van de goal een vermeende overtreding geconstateerd had waardoor de leidsman alsnog besloot de goal af te keuren. Jammer voor de boys die zich een verdient gelijkspel door de neus geboord zag.