Voorbeschouwing RBC-FC Emmen

Gepost door:Remy // 2008-09-18 00:00:00 // 2751 keer bekeken

Met slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden draait RBC uiterst stroef. Maar het kan nog slechter: FC Emmen verloor vier keer op rij. Vrijdag treffen beide ploegen elkaar in het Rosada Stadion.

FC Emmen verraste tijdens de transferperiode met een paar sterke aankopen. Jesse Schotman kwam van Go Ahead Eagles, Tim Matavz werd gehuurd van FC Groningen en ook de Belg Joos Valgaeren werd naar Emmen gelokt. Daarnaast kaapte Emmen Niek Ripson weg voor de neus van RBC. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij de nummer negen van vorig seizoen.

Met zeven punten uit de eerste drie duels leek het er op dat Emmen inderdaad bovenin mee zou kunnen draaien, maar daarna werd alleen nog verloren. Die dramatische serie werd ingeluid met een zware 6-2 bij sc Cambuur. Vervolgens moest de ploeg van Gerry Hamstra zijn meerdere erkennen in TOP Oss (2-1) en Excelsior (0-2), gevolgd door een afgetekende 4-0 tegen Zwolle afgelopen maandag. Binnen een tijdsbestek van tien minuten scoorde de Zwollenaren drie keer.

De trainer
Gerry Hamstra is sinds maart 2007 in dienst bij FC Emmen, waar hij voormalig RBC-trainer Jan van Dijk opvolgde. De oefenmeester staat echter onder druk en kreeg bij de wedstrijd tegen Zwolle al de nodige witte zakdoekjes te zien. Hamstra, die zelf nooit in het betaalde voetbal speelde, was in het verleden trainer van de hoofdklassers Drachtster Boys, Achilles 1894 en sc Genemuiden. Met die laatste club werd hij kampioen van de hoofdklasse C en won hij de landelijke beker.

De sterspeler
Geheel onverwacht tekende Joos Valgaeren al in april van dit jaar een contract voor twee seizoenen bij FC Emmen. Via zijn vrouw, afkomstig uit Emmen, kwam de Belg in contact met de eerste divisionist. De 32-jarige verdediger, die negentien interlands voor Belgi speelde, kwam al eens drie jaar uit voor Roda JC. Na vijf seizoenen Celtic en drie bij Club Brugge wil hij nu FC Emmen naar de eredivisie brengen.

Vorige ontmoeting
In zijn zesde duel sinds zijn terugkeer bij RBC was Iwan Redan eindelijk belangrijk voor de ploeg. De ingevallen spits zorgde er in de laatste twee minuten van FC Emmen-RBC met een assist en een goal voor de RBC een achterstand kon omzetten in een voorsprong. In een rommelige wedstrijd had Marcel Pannekoek de thuisploeg kort na rust naar 1-0 gekopt. In de 89e minuut liet Redan het duel kantelen. Eerst stelde hij Guijt in staat te scoren, daarna werkte hij zelf af op aangeven van Stojanovic. FC Emmen zal overigens geen fijne herinneringen hebben aan de laatste twee confrontaties in Roosendaal. RBC won vorig seizoen met 4-0, het jaar ervoor werd het 5-0.

RBC Roosendaal-FC Emmen
Datum: 19 september 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Geldhof (Belgi)
Assistent-scheidsrechters: Bossuyt en Rys (Belgi)
Vierde official: Hofstra




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd