A1 fors onderuit, winst B1

Gepost door:Rbcfan // 2008-09-14 00:00:00 // 2676 keer bekeken

Flinke nederlaag RBC A1: 5-0
Twee weken geleden was er nog reden tot juichen, toen onze oranjehemden de Rotterdammers versloegen in een wedstrijd om de Nike Cup. Niemand kon dan ook bevroeden dat het dit maal een ander verhaal zou zijn.

Op Woudestein speelde zich een waar drama af. Op alle fronten werden onze jongens afgetroefd. Nog voor rust kwam Excelsior op 2-0. Met goede bedoelingen kwam RBC daarna de kleedkamer uit, maar binnen twee minuten lag de bal alweer achter keeper Niels van Sundert. Toen Excelsior een penalty benutte na een overtreding van Srdjan (rode kaart), leek het doek definitief gevallen. De gifbeker bleek echter nog niet leeg. Excelsior trof nogmaals doel, waarna een teleurstellende eindscore van 5-0 op het scorebord te zien was.

Kortom, voor onze jongens een wedstrijd om lering uit te trekken en om er volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch weer met frisse moed en messcherp tegenaan te gaan.

Winst RBC B1
RBC B1 heeft de 1e punten van het nieuwe seizoen binnen. In Tilburg werd Willem II B1 verslagen met 1-2 een uitslag die dik verdiend was voor de Roosendaalse ploeg. Vanaf de aftrap nam RBC het initiatief en drukte het Willem II ver terug in de verdediging. Al vroeg in de wedstrijd had RBC de score kunnen en moeten openen, maar Lars de Voogd zag zijn inzet uitstekend gekeerd door de doelman, terwijl Pepijn Veerman even later de doelman verschalkte met een mooie stiftbal maar deze verdween net over de lat. Willem II kwam na 20 minuten goedkoop aan de 1-0 voorsprong maar 10 minuten later had RBC de stand weer gelijk getrokken door een rake vrije trap van Sander Kruis. Na rust probeerde Willem II met alle middelen om wederom op voorsprong te komen maar de verdiende goal viel aan de andere kant. Pepijn Veerman zette goed door op de rechterflank, zijn voorzet werd van dichtbij binnengetikt door Lars de Voogd zodat niet Willem II maar RBC op voorsprong kwam. In deze stand kwam daarna geen verandering meer zodat RBC na 'n extra lange blessuretijd van bijna 10 minuten als verdiende overwinnaar van het veld stapte. De 1e winst in de 1e divisie was daarmee een feit, en gezien het spelbeeld was de overwinning terecht gekomen bij de ploeg die daar de meeste aanpraak op maakte.

Volgende week speelt RBC B1 thuis tegen Excelsior Maassluis die ook vandaag hun eerste punten haalde door winst op Spartaan '20 B1, dus wederom een interessante wedstrijd voor de Roosendaalse Boys.

Overige teams:
RBC C1 behield ook na de 2e wedstrijd zijn ongeslagen status. In Rotterdam werd met 1-1 gelijkgespeeld bij Excelsior waardoor het team nu met 4 punten uit 2 wedstrijden zeer goed uit de startblokken gekomen is.

RBC D1 heeft de nederlaag van vorige week tegen PSV ruimschoots weggepoetst. Door doelpunten van Daniel Wissel 2x, Dave van Gils, Bart Nieuwkoop, Jeroen Beerendonk en Nizan Mekkaoui, werd tegenstander Margriet D1 met 6-0 van het veld geveegd. Toch vond trainer v/d Bom dat zijn ploeg vorige week beter speelde maar was hij wel tevreden met deze ruime overwinning.

RBC D2 blijft in de winning mood. Vandaag moest Terneuzense Boys de kracht van dit jonge team ondervinden. Op Sportpark Vierhoeven wonnen de jongens van Leonarde Mouwen en Arjan v/d Smissen met 4-0 waardoor ze nu met 6 punten uit 2 wedstrijden fier aan de leiding gaan in de hoofdklasse A.