Meest recente interviews

Resultaten jeugd 6 sept.

Gepost door:Rbcfan // 2008-09-07 00:00:00 // 3053 keer bekeken

RBC A1 moeizaam naar gelijkspel: 2-2
De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009: thuis tegen Helmond Sport A1. Hoe sta je er voor? Hoe is de tegenstand? Wordt het een moeilijk seizoen of ga je voor het kampioenschap? Allemaal vragen die in de loop van het jaar beantwoord zullen worden.

RBC startte niet al te best aan de wedstrijd en stond na 8 minuten al op een 0-1 achterstand. Daarna herpakte het team zich, ging beter voetballen en dwong ook kansen af. In de 24e minuut legde Maikel Ubbink een vrije trap panklaar op het hoofd van Thomas van den Houten: 1-1. Vlak voor rust soleerde Nelson Monteiro door de verdediging van Helmond Sport en rondde schitterend af: 2-1.

Na de rust stond er een ander Helmond Sport in het veld: feller, agressiever. Het Oost-Brabantse team drukte RBC naar achter en kwam in de 52e minuut op 2-2, toen een vrije trap heel slim werd uitgespeeld. Daarna had Helmond Sport de betere kansen op een overwinning, maar keeper Niels van Sundert redde uitstekend op twee pogingen van doorgebroken spelers. De ingevallen Thomas van Soerland had nog kans op de 3-2 na alweer een uitstekende voorzet van Nelson Monteiro, maar de grootste kans was toch wel voor de Helmonders die op n meter voor de doellijn de bal er niet over heen konden krijgen. Wel over het hekwerk, maar dat telt niet.

RBC ongelukkig onderuit tegen RKC Waalwijk.
RBC B1 is er niet in geslaagd om haar 1e wedstrijd in de 1e divisie B winnend af te sluiten. Tegen de degradant uit de ere divisie van vorig seizoen verloor de Roosendaalse ploeg met 0-1 door een uiterst ongelukkig doelpunt. RBC begon in de volgende opstelling: Matthew Ientink, Chawilla Doekhi, Jozue Weever, Sven Damen, Jazir Gill, Lars de Voogd, Sander Kruis, Oussama Mekkaoui, Rick Dielemans, Pepijn Veerman en Masoud Osmanie. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuijpers, die later nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd zou leggen, ontspon zich een leuke strijd tussen 2 ploegen die zeer aan elkaar gewaagd waren. RKC had voorin een paar fysiek sterke spelers staan maar de achterhoede van RBC onder aanvoering van Jozue Weever was alert. Toch zouden de Waalwijkers op een 0-1 voorsprong komen, geheel tegen de verhouding van de wedstrijd in. Een te zachte terugspeelbal werd funest voor RBC. Keeper Matthew lentink kon niets anders meer doen dan in een uiterste krachtinspanning de bal weg te trappen maar deze kwam ongelukkigerwijs tegen de aanstormde spits van RKC die daarna de bal in het verlate doel zag dwarrelen. RKC op een goedkope voorsprong en voor RBC het sein om alles op de aanval te gooien om de gelijkmaker te forceren. Halverwege de 1e helft leek de ploeg daar verdiend voor beloond te worden toen Pepijn Veerman knap de doelman omspeelde en de bal in het doel schoof ware het niet dat de assistent-scheidsrechter van RKC het gevaar ook zag aankomen en resoluut zijn vlag in de hoogte stak. Scheidsrechter Kuijpers nam deze beslissing klakkeloos over waardoor RBC zwaar bestolen werd en zodoende de rust inging met een 0-1 achterstand. Na de pauze ging RBC onverstoord verder op jacht naar de gelijkmaker. Masoud Osmanie zag zijn inzet gekeerd door de goed uitkomende doelman van RKC terwijl even later de gasten alle geluk aan hun zijde hadden toen een bal, wel of niet met de hand van de doellijn gered werd. Beide ploegen kregen intussen steeds meer hinder van de uiterst zwak leidende scheidsrechter, overtredingen werden wel of niet teruggefloten het was gissen voor de spelers die op den duur niet meer wisten waar ze aan toe waren. Trainer Reinald Boeren wisselde Masoud Osmanie nog voor Mesut Kartel in de hoop nog iets te kunnen forceren maar uiteindelijk gingen de bezoekers als de gelukkigste winnaar van het veld daar waar een gelijkspel beter op zijn plaats zou zijn geweest.

Overige resultaten

RBC C1 trof in Spartaan '20 C1 een pittige tegenstander maar wist uiteindelijk wel de winst in huis te houden. Het werd 1-0 voor de Roosendaalse ploeg.

RBC D1 ging op bezoek bij PSV D1. Vorig seizoen werd er nog kansloos met 9-0 verloren, dit seizoen ging het aanmerkelijk beter. RBC verloor weliswaar met 4-1 maar dat is geen schande tegen een ploeg als PSV. Voor RBC scoorde Daniel Wissel de eretreffer.

RBC D2 starte in de Hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Internos D1. RBC wist beide punten mee naar Roosendaal te nemen door met 0-3 te winnen een mooi resultaat voor de benjamins van RBC.