Wat vind jij van de nieuwe selectie?

Top, genieten dit!

21%
Ik moet het nog zien

29%
Mwah, had beter verwacht

50%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Doelman Van Trijp op de bank tegen Haarlem

Gepost door:Remy // 2006-09-15 00:00:00 // 2717 keer bekeken

Vanavond speelt RBC de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen HFC Haarlem krijgen de mannen van Robert Maaskant de kans de nare nasmaak van het vorige duel tegen Go Ahead Eagles (1-1) weg te spoelen. In Deventer liet RBC niet alleen twee punten liggen, maar ook de eerste periodetitel. Door het verlies van FC Dordrecht was RBC er bij winst op Go Ahead met de periodetitel vandoor gegaan. Nu is het echter FC Den Bosch dat al verzekerd is van deelname aan de play-offs.

Ondanks dat er bij de opponent van vanavond enkele dragende spelers zijn vertrokken de afgelopen transferperiode (zoals bijvoorbeeld Laurens ten Heuvel naar RBC en zijn broer Arturo naar FC Den Bosch), herbergt de selectie van Haarlem heel wat bekende namen. Zo kan trainer Gert Aandewiel dit seizoen onder andere beschikken over Michael van der Kruis, Ray Frnkel, Rodney Cairo, Milan Berck Beelenkamp en Samir El Gaaouiri. Haarlem is het seizoen redelijk gestart. De club staat na zes speelrondes tiende met negen punten. Naast drie gelijke spelen werd er verloren van De Graafschap en gewonnen van TOP Oss en FC Emmen. Vooral tegen TOP Oss maakten de Roodbroeken indruk. Ondanks een achterstand liep Haarlem in de tweede helft uit naar een 1-6 overwinning.

Vorig seizoen boekte Haarlem het eerste succesje sinds jaren. Nadat men jarenlang in het rechterrijtje eindigde werd dankzij het behalen van de vijfde periodetitel deelname aan de play-offs veiliggesteld. In de eerste ronde daarvan werd Haarlem echter uitgeschakeld door FC Zwolle, ondanks een scorende Laurens ten Heuvel.

Vanavond treft RBC een volledig fit Haarlem. Zelf missen de Roosendalers de geblesseerde middenvelders Paul de Lange en Frits Paap. Ook tweede keeper Rodney Ubbergen is er niet bij, vanwege een schorsing. De 19-jarige Lorenzo van Trijp neemt zijn plaats op de bank in.

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.

HFC Haarlem: Heijblok; Frnkel, Van der Kruis, Ravensbergen, Axwijk; Van Beelen, Van Toor, Berck Beelenkamp; Cairo, Ahahaoui en El Gaaouiri.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd