Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

NAC wil jeugdopleiding met RKC en RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-04-16 00:00:00 // 2651 keer bekeken

Het Brabants Dagblad meldt dat NAC Breda een plan heeft genitieerd om samen met RKC Waalwijk en RBC Roosendaal een nieuwe regionale jeugdopleiding te vormen. De opleidingen van NAC en RBC zijn verliesgevend.

Algemeen directeur Henry van der Vegt van RKC bevestigt dat er een gesprek is geweest met NAC en rekent op een vervolggesprek. "RKC heeft een goede opleiding, die regelmatig spelers aflevert aan het eerste elftal. Maar je moet je ogen nooit sluiten voor ontwikkelingen. Als clubs elkaar samen naar een hoger plan kunnen tillen, moet je over samenwerking nadenken."

Eind februari werd een fusie van de jeugdopleidingen van NAC en RBC afgeblazen. RBC stond lange tijd zeer positief tegenover een regionaal opleidingscentrum, maar zag uiteindelijk af van een samenwerkingsverband. NAC kwam herhaaldelijk met nieuwe eisen, zoals de deelname van een derde club. Die derde club zou dus RKC Waalwijk kunnen zijn.

Manfred Laros kort voor het staken van de onderhandelingen in februari: Desnoods is de conclusie dat we er met NAC niet uitkomen, maar dan is het tenminste goed onderzocht. Het zou wel jammer zijn, want we hebben er al veel tijd ingestoken en ik ben er heilig van overtuigd dat samengaan voor beide clubs beter is.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd