Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Top Oss

Gepost door:Remy // 2008-04-10 00:00:00 // 2678 keer bekeken

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is er, ondanks een dramatisch seizoen, zelfs voor RBC nog iets te halen. Sinds vorige week is zeker dat de achtste plaats op de ranglijst toegang geeft tot de play-offs en RBC staat momenteel achtste! RBC heeft daarbij overigens wel geduchte concurrentie van Top Oss en FC Emmen die evenveel punten maar een slechter doelsaldo hebben.

FC Emmen gaat op bezoek bij FC Zwolle dat met een periodetitel op zak zeker is van deelname aan het toetje van de competitie. Wanneer de Zwollenaren bij de eerste vijf eindigen stappen ze pas vanaf de tweede ronde in dus ook voor hen staat er nog wat op het spel.

RBC en Top Oss maken in een onderling duel uit wie de beste kansen houdt op de play-offs. Eerder dit jaar, bij de uitwedstrijd, was de stand na amper vier minuten 3-0 in het voordeel van de Ossenaren. Voor het rustsignaal bracht RBC de stand op gelijke hoogte door doelpunten van Guijt, Vos en Stojanovic. De kansen om uiteindelijk met drie punten huiswaarts te keren werden niet benut. Doelpunten van Top Oss werden gescoord door Rosalia (2x) en Quekel. Vooral Quekel is iemand om in de gaten te houden. De bijna 21-jarige aanvaller speelde in twee seizoenen 59 wedstrijden voor Top Oss waarin hij maar liefst 26 maal doel trof.

Naast RBC, Top Oss en FC Emmen heeft ook FC Omniworld nog een kleine kans op het bereiken van de play-offs. Zij zijn daarbij overigens volledig afhankelijk van de resultaten van de overige kanshebbers.

In deze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie kent RBC behoorlijk wat personele problemen. Schier en Kerstens ontbreken vanwege een schorsing. De inzetbaarheid van Kwakman, die kampt met een voorhoofdholte ontsteking, is twijfelachtig. Hetzelfde geldt voor Benjamin Martha die last heeft van een hamstringblessure.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd