Voorbeschouwing RBC-Dordrecht

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-03-21 00:00:00 // 2733 keer bekeken

Na de zege in Deventer, de eerste sinds 1988, bezet RBC Roosendaal momenteel de achtste plaats. Met twee uitzeges op rij en een zeer acceptabele wedstrijd tegen FC Volendam ziet Mepplink weer lichtpuntjes. Zeker ook omdat we nu twee keer achter elkaar thuis spelen. Mochten we die duels tot een goed einde weten te brengen hoeft dat niet pers voldoende te zijn voor de periodetitel, maar in dat geval maken we sowieso een goede kans om ons te kwalificeren op basis van onze positie op de ranglijst.

De laatste vier thuisduels leverden RBC drie nederlagen en n gelijkspel op. Daar staat tegenover dat de Schapenkoppen in Roosendaal slechts 2 maal wisten te winnen in 20 wedstrijden. Laatste zege dateert al weer van 1969

In de vorige ontmoeting tussen beide ploegen was FC Dordrecht duidelijk sterker. De score bleef echter beperkt tot 1-0. Invaller Resham Sadar scoorde, koud een minuut in het veld, het enige doelpunt. Het was overigens de laatste wedstrijd in het oranje-wit voor Edouard Duplan.

Later die avond tekende hij een contract bij Sparta Rotterdam.

Als Sven Delanoy kan spelen (zie RBC schorst Ubbergen) begint Meppelink met dezelfde elf die drie punten meenamen uit Deventer. Dat betekent dat er voor Danny Guyt, toen geschorst, geen basisplaats inzit. Gerry Koning is nog geblesseerd en Melvin de Leeuw zit zijn wedstrijd schorsing uit.

Bij FC Dordrecht lijkt er geen basisplaats weggelegd voor Marcel van de Sloot. Op tien speelt daar n van de revelaties uit de Jupiler League. Nick van der Velden, die dit jaar al veertien maal scoorde, zag zijn goede spel bij Dordt beloond met een vierjarig contract bij AZ.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht

Datum: 21 maart 2008

Tijd: 20.00 uur

Plaats: Rosada Stadion

Scheidsrechter: De Groot

Assistent-scheidsrechters: Bexkens en De Vree

Vierde official: Van der Meer




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd