A1-junioren in halve finale Nike Cup

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-03-19 00:00:00 // 2761 keer bekeken

De halve finale van de Nike Cup, tussen RBC Roosendaal A1 en sc Heerenveen A1, wordt zaterdag 22 maart gespeeld in het Rosada stadion. Mocht het veld onverhoopt onbespeelbaar zijn dan wordt uitgeweken naar sportpark Vierhoeven. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de A1 van RBC Roosendaal de halve finale haalt van het nationale bekertoernooi voor A-junioren. Aanvang van de gratis toegankelijke wedstrijd is 14.30 uur.

De Roosendaalse junioren versloegen in de kwartfinale, na strafschoppen, HFC Haarlem. Tegenstander sc Heerenveen was te sterk voor Ajax A2. De andere halve finale gaat tussen PSV A1 en Ajax A1.

Trainer/coach van het veelbelovende team is Robert Molenaar. Vorig jaar nam hij afscheid van het actieve voetbal om dit jaar de A1 over te nemen van Eric Hellemons. Het bereiken van de halve finale was reden voor BN de Stem om Molenaar een aantal vragen voor te leggen.


Hoe bevalt je werk als trainer?

"Prima. Als jonge prof bij Volendam volgde ik al trainerscursussen, dat zat me al in het bloed. Het is leuk om nu 'de baas' van een eigen team te zijn. Ik heb hoge ambities. Alleen het papiertje coach betaald voetbal ontbreekt nog."

Is het alleen maar leuk?

"Je staat ertussen als de resultaten goed zijn n als het tegenzit. Sinds december zijn we zonder verlies in de competitie, maar de start was lastig door blessures. Ook raakten we Robin van Nijnatten kwijt aan het eerste en Sherief Tawfik door een nare kruisbandblessure."

Haal je je doelen met de A1?

"Vorig jaar promoveerde de A1 onder Eric Hellemons naar de eerste divisie. Handhaving is mooi, maar we staan zelfs vijfde. Misschien zit er nog een periode in. Tegen Roda hadden we zo'n fraaie aanval, dan weet je waar je voor traint. De halve finale van de beker is de slagroom op de taart. Een opzienbarende prestatie voor RBC-begrippen. Behalve voor resultaat ben ik ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van spelers. Bij een fout moet je ze niet afbranden, maar opbouwen, ze erbij houden."

Mis je de actieve voetballerij?

"Met sinterklaas kreeg ik van mijn zus een mooi fotoboek over mijn carrire. Toen kriebelde het wel, maar ik merkte ook dat ik er echt afscheid van genomen had. Op tijd ook. Op mijn 38e hield ik het boeltje lichamelijk niet meer heel. Als trainer kan ik nu goed mijn ei kwijt, beleef voetbal nog honderd procent, maar anders."

Wat mis je zeker niet?

"Dat laatste jaar was geen pretje met al die blessures. Op training merk ik hoe fit die A-junioren zijn en hoe ver ik gezonken ben. Marathons lopen zoals Eric Hellemons? Dat is niet op mijn lijf geschreven. Wat ik ook niet mis is de negatieve sfeer die bij een eerste elftal hangt als de prestaties tegenvallen. Dat neem je toch mee naar huis."

Wat is de kracht van RBC A1?

"Ik noem geen namen omdat er veel spelers hun inbreng hebben in het bereiken van de halve finale. Het is een echte teamprestatie, er steekt niemand bovenuit. Tegen Heerenveen zullen we een topdag moeten hebben. De wedstrijd leeft heel erg, spelen in het stadion zou mooi zijn."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd