Dubbelfunctie Meppelink onder de loep

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-03-19 00:00:00 // 2630 keer bekeken

In de papieren versie van Voetbal International wordt vandaag stilgestaan bij de dubbelfunctie van Rob Meppelink. Hoewel het stuk voor insiders geen nieuws bevat, is het wel aardig om te lezen hoe een landelijk magazine hier over oordeelt. Het stuk heeft overigens de veelzeggende titel Technisch directeur Meppelink had trainer Meppelink al ontslagen. Een integrale weergave:

RBC Roosendaal heeft nog altijd kans om iets van het bijna verloren seizoen te maken. De Brabanders wonnen afgelopen vrijdag in Deventer met 2-1 van Go Ahead Eagles en houden zowel via de laatste periode als de stand op de ranglijst (achtste) nog uitzicht op de play-offs om promotie. Het toetje is absoluut noodzakelijk om het seizoen sportief nog van enige glans te voorzien. Bovendien zijn de extra wedstrijden en de kans op promotie financieel van zeer groot belang voor de geplaagde club. Toen RBC twee seizoenen geleden degradeerde, zei voorzitter Jan Pollemans dat de club binnen twee jaar weer terug moest naar de Eredivisie. Dat is voor te stellen, want bij een langer verblijf in de Jupiler League is een begroting van 6,2 miljoen euro (alleen ADO Den Haag dat een budget heeft van 10,8 miljoen euro scoort beter) bijna niet vol te houden. Helemaal niet nu het ernaar uitziet dat de Eerstedivisieclubs straks een stuk minder uit de ruif van de tv-gelden mogen verdelen.

De man die de promotie van RBC moet bewerkstelligen heet Rob Meppelink. Hij is zowel technisch directeur als trainer van de Brabanders en al sinds 2002 aan de club verbonden. Meppelink begon als manager voetbalzaken en was sinds zijn aanstelling medeverantwoordelijk voor het aanstellen en het ontslag van de coaches Chris Dekker, Jan van Dijk, Dolf Roks en Robert Maaskant. Je moet het lef maar hebben om daarna zelf op de stoel van de trainer te gaan zitten. Meppelink nam daarmee een heel groot risico en dat lijkt niet goed voor hem af te lopen. De Brabanders hebben voor de Eerste Divisie een meer dan behoorlijke selectie, maar het voetbal is vaak niet goed. Van de 33 gespeelde duels won RBC er slechts twaalf. Maaskant werd vorig jaar na exact hetzelfde aantal wedstrijden ontslagen, maar de toekomstig trainer van NAC Breda had toen al wel zeventien keer gewonnen. Bovendien had de club onder zijn leiding een doelsaldo van +33, nu is dat +1.

Dat het al een tijdje rommelt in de selectie van RBC is geen nieuws meer. Nu staat de trainingsintensiteit weer ter discussie. Algemeen directeur Manfred Laros eist opheldering van Meppelink waarom de hoeveelheid trainingen niet eerder werd opgeschroefd, terwijl die wens wl leefde bij de spelers. Vorige week zei Laros: Het is nog te voorbarig om consequenties aan dit voorlopig slechte seizoen te verbinden. Maar het functioneren van de trainer zal wel uitvoerig worden gevalueerd. Als Meppelink met RBC de play-offs alsnog haalt, zou hij zijn eigen hachje wel eens kunnen redden. Want de technisch directeur Meppelink, had de trainer Meppelink al veel eerder weggestuurd.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd